UPDATE

ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε στην Τεχνόπολη κι εμείς ταξιδέψαμε στις #rizesmas


JTeam

10 Ιουνίου 2023

ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε στην Τεχνόπολη κι εμείς ταξιδέψαμε στις #rizesmas
@monopoligr
Το καλοκαίρι ξεκίνησε επίσημα στην πόλη με το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ να έρχεται και να μάς ξεσηκώνει στον χώρο της Τεχνόπολης. Σε αυτό το γλέντι που στήθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά, βρεθήκαμε κι εμείς

Με πολλή χαρά και ανυπομονησία, βρεθήκαμε και εμείς στο δεύτερο ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Αθηνών, την Πέμπτη 8 Ιουνίου. Όταν η Τεχνόπολη έγινε νησί, όταν το κέντρο της Αθήνας θύμισε γλέντι σε χωριό και η βραδιά αυτή μάς έμεινε πραγματικά αξέχαστη…

Πρώτη φορά στην Αθήνα, δεύτερη συνολικά, αφού έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ είναι ένα φεστιβάλ το οποίο ευχόμαστε να γίνει θεσμός.

Jenny.Gr
@monopoli.gr

Στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης, με τον ήλιο να πέφτει και σιγά σιγά τους παλμούς να ανεβαίνουν, στήθηκε ένα πανηγύρι με τα εξής 4 μουσικά σχήματα: τα Μαντζούνια, το Ξέφραγο Αμπέλι, τη Banda Entopica και τους Γκιντίκι.Μοναδικά, ένα προς ένα, με τον τρόπο τους και το ξεχωριστό μουσικό στυλ τους, μάς ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μάς έκαναν να ξεχάσουμε πως κινούμαστε -ακόμη- σε ρυθμούς πόλης.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 18:30, ενώ 19:30 το γλέντι είχε ήδη αρχίσει, με τα Μαντζούνια να στήνουν πρώτοι τον χορό και να ζεσταίνουν το γιορτινό κλίμα… Τα Μαντζούνια ‘μία μουσική παρέα που της αρέσει να παίζει στη μέση του χορού’, σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2017, με τα μέλη της να έχουν καταγωγή από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Οι πολλαπλές ρίζες των παιδιών φάνηκαν, καθώς ακούσαμε παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Μακεδονία έως τις Κυκλάδες, από την Θράκη έως την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα!

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr