UPDATE

Πρωθυπουργός Πολωνίας: Το μήνυμα για την υπόθεση της 27χρονης Αναστάζια - «Παραδώστε μας τον ύποπτο»


JTeam

19 Ιουνίου 2023

Πρωθυπουργός Πολωνίας: Το μήνυμα για την υπόθεση της 27χρονης Αναστάζια - «Παραδώστε μας τον ύποπτο»
Splash News
«Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες», γράφει ο Ματέους Μοραβιέτσκι. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζητά την έκδοση του υπόπτου για την αρπαγή της Αναστάζια στην Κω

Την έκδοση του υπόπτου για τη γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω ζητά ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι' αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» ανέφερε ο Μοραβιέτσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, μετά την εύρεση της σορού της 27χρονης Αναστάζια. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ζαφείρης Δρόσος, έκανε δηλώσεις και στάθηκε στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 32χρονος, οι οποίες είναι αρπαγή και όχι δολοφονία ή βιασμός.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο 28χρονος σύντροφός της μετέβη νωρίτερα, σήμερα, στο αστυνομικό τμήμα της Κω, καθώς στο κινητό της κοπέλας εντοπίστηκαν κάποια νέα μηνύματα και χρειάζονταν εξηγήσεις. Ο 28χρονος και η μητέρα της Αναστάζια, που βρίσκεται στη χώρα μας, βρέθηκαν στα δικαστήρια όπου οδηγήθηκε ο 32χρονος για να απολογηθεί.

Jenny.Gr

Εξάλλου, τις προηγούμενες ώρες, ο αδερφός της Αναστάζια Ρουμπίνσκα επιβεβαίωσε τον θάνατο της αδερφής του. Ήταν ουσιαστικά η επιβεβαίωση από την πλευρά της οικογένειας για την τραγική κατάληξη στην υπόθεση της εξαφάνισης. «Δυσκολεύομαι να το γράψω. Αλλά αναπαύσου εν ειρήνη αδελφούλα. Να είσαι ευλογημένη και να είσαι σίγουρη πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αναπαύσου εν ειρήνη» έγραψε χαρακτηριστικά στα social media επιβεβαιώνοντας κι εκείνος πως η αδερφή του δεν είναι εν ζωή.

Ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός διαπίστωσε πως, η 27χρονη έφερε ίχνη στον λαιμό της με το αρχικό συμπέρασμα να είναι πως η ατυχή κοπέλα στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου, χωρίς όμως να αποκαλείται κανένα ενδεχόμενο. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία νεκροτομή.

Mε πληροφορίες από Reader.gr