UPDATE

Τοκετός: Για πρώτη φορά εκπαιδευμένος σκύλος- βοηθός βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο


JTeam

4 Ιουλίου 2023

Τοκετός: Για πρώτη φορά εκπαιδευμένος σκύλος- βοηθός βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο
@birmingham live / facebook
Η σκυλίτσα Μπελ από την Βρετανία, έγινε ο πρώτος σκύλος σε θάλαμο τοκετού και βραβεύτηκε για την προσφορά της

Πρόκειται για αυτές τις σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους και σκύλους, που άνετα θα μπορούσαν να γίνουν ταινία. Η Μπελ είναι ένας σκύλος ράτσας μπουλ τεριέ, που βρέθηκε δίπλα στην Αμί ακόμη και στον τοκετό της. Η Αμί είναι ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας και ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώ παράλληλα πάσχει και από αγχώδεις διαταραχές.

Σε αυτά τα θέματα της, ο σκύλος της είχε καθοριστική σημασία. Μαζί του μπορούσε να νιώσει ασφαλής, αλλά και να διαχειριστεί καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής της. Τους τελευταίους 18 μήνες, ο σκύλος βοηθός συνοδεύει την Αμί όπου κι αν πηγαίνει. Όταν έμεινε έγκυος στον γιο της Όλι μετά από 12 χρόνια θεραπείας γονιμότητας, συνέχισε να βρίσκεται δίπλα της κάθε ημέρα. Ακόμη και όταν ήρθε και η στιγμή του τοκετού.

Jenny.Gr
@birmingham live / facebook


Η Μπελ ήταν μαζί με την Αμί στο ασθενοφόρο, στην εντατική και στον θάλαμο τοκετού μετά την καισαρική της, καθώς της επιτράπηκε η πρόσβαση από τη μαία. Η μαία παρατήρησε αμέσως πόσο καλό έκανε ο σκύλος στη νέα μητέρα τόσο όταν γέννησε, όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Έτσι αποφάσισαν να προσπαθήσουν να έχουν τον σκύλο και κατά τη διάρκεια του τοκετού, καθώς αυτό θα βοηθούσε πάρα πολύ συναισθηματικά, τη νέα μέλλουσα μητέρα. Η Μπελ έπρεπε να περάσει από αξιολόγηση κινδύνου, πριν της επιτραπεί η πρόσβαση στον θάλαμο τοκετού. Η αξιολόγηση έλεγξε αν το σκυλί μπορούσε να ανταπεξέλθει στον πολυάσχολο θάλαμο και πώς αντιδρούσε όταν η ιδιοκτήτριά της πονούσε.

Jenny.Gr
@birmingham live / facebook


Η ομάδα ελέγχου λοιμώξεων του νοσοκομείου έλαβε πρόσθετα μέτρα καθαριότητας, ώστε και οι υπόλοιποι ασθενείς να είναι ασφαλείς στο νοσοκομείο, όπως ήταν η Αμί. Ο τοκετός πήγε πολύ καλά και η Αμί ένιωσε ευγνώμων που μπόρεσε να έχει στο πλάι τη σκυλίτσα της, σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής της.

«Είναι ένα τόσο ήρεμο υπέροχο σκυλί και της αξίζει όλη η αναγνώριση» είπε η Αμί μετά το βραβείο που δέχτηκε ο σκύλος της.