UPDATE

Οι παραστάσεις της Στέγης που ταξιδεύουν και οι πρώτες παραγωγές της νέας σεζόν


JTeam

23 Ιουλίου 2023

Οι παραστάσεις της Στέγης που ταξιδεύουν και οι πρώτες παραγωγές της νέας σεζόν
H Στέγη, μαζί με τους Έλληνες καλλιτέχνες, ταξιδεύει παντού και αυτό το καλοκαίρι και επιστρέφει τον Σεπτέμβριο νέες παραγωγές

H Στέγη, μαζί με τους Έλληνες καλλιτέχνες, ταξιδεύει παντού και αυτό το καλοκαίρι και επιστρέφει Σπίτι της τον Σεπτέμβριο με πάρτι έναρξης σεζόν, Δημήτρη Καραντζά, Simon Mc Burney & Complicité, Λουκία Αλαβάνου, Hypercomf σε συνεργασία με τους Ergon Ensemble και πολλά ακόμα.

Η Στέγη εκτός Αθηνών

  • Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για άλλο ένα καλοκαίρι φεύγει από την Αθήνα και επισκέπτεται πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η έκθεση“Plásmata ΙΙ: Ioannina” (15 Ιουνίου – 9 Ιουλίου) έκανε μια συγκινητική διαδρομή στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων, αγκαλιάστηκε από το κοινό και εγκωμιάστηκε από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο.
  • Η έκθεση «Χαλεπάς – Γλυπτικής μέγιστον μάθημα» στην Τήνο, στο Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, με πολλά έργα που ανήκουν στη συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση, θα συνεχίζει να μαγνητίζει τους επισκέπτες έως τις 16 Οκτωβρίου 2023.

Οι παραγωγές που ταξιδεύουν

Παράλληλα, παραστάσεις θεάτρου και χορού σε παραγωγή της Στέγης συνεχίζουν να ταξιδεύουν εντός και εκτός Ελλάδας μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφειας», που τα τελευταία 12 χρόνια στηρίζει ανελλιπώς την ελληνική δημιουργία, με 90 και πλέον παραγωγές της να έχουν δώσει πάνω από 1.000 παραστάσεις, συνολικά σε 52 χώρες και σε περίπου 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες ταξιδεύουν παντού και αυτό το καλοκαίρι, με παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόσφαταπραγματοποιήθηκε field trip στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, όπου σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουνκαι να δικτυωθούν με διευθυντές φεστιβάλ,επιμελητές και άλλους καλλιτέχνες, αλλά και να παρακολουθήσουν πρεμιέρες σκηνοθετών και χορογράφων από όλο τον κόσμο.

Έλληνες καλλιτέχνες στις σκηνές της Ευρώπης

  • Οι χορευτές του Larsen C του Χρήστου Παπαδόπουλου συνεχίζουν να χορεύουν όπως ένας παγετώνας, στη Βενετία (25 Ιουλίου),ενώ η περιοδεία τους θα κάνει στάσεις το φθινόπωρο σε διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
  • Στην Ιταλία, η Έλενα Αντωνίου κάνει συνένοχους τους θεατές στο ηδονοβλεπτικό Landscape της (20 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr