UPDATE

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε να φύγει θεατής που έκανε τη μέλισσα για να τον αποσυντονίσει: «Μου κάνει μπιζ!»


JTeam

17 Αυγούστου 2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε να φύγει θεατής που έκανε τη μέλισσα για να τον αποσυντονίσει: «Μου κάνει μπιζ!»
@cosmotetv
Μια ακόμη viral «στιγμή παραφροσύνης» από Στέφανο Τσιτσιπά και τα παράπονα στον διαιτητή

Ένας αγώνας τένις, πόσο μάλλον διεθνούς επιπέδου, έχει πολλές προκλήσεις. Πέρα από τη δυσκολία του ίδιου του αθλήματος, χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και στόχο. Όντας όμως και επαγγελματίας τενίστας, αρχίζεις σταδιακά να απομονώνεσαι από το περιβάλλον, να αγνοήσεις τα οποιαδήποτε σχόλια του κόσμου και να μένεις προσηλωμένος στο παιχνίδι.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κερκίδα, τα όσα λέγονται και ακούγονται, ακόμη και ο παραμικρός ήχος μπορούν να έχουν επιρροή πάνω του. Το είδαμε την πρώτη φορά με την μητέρα του, τώρα το είδαμε ξανά, και κάτι μας λέει πως θα το ξαναδούμε.

Αυτή τη φορά, το πρόβλημα ήταν ένας θεατής που έκανε ήχους μέλισσας, προκειμένου να τον αποσυντόνισει. Και όπως φάνηκε το κατάφερε. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Μπεν Σέλτον στο πλαίσιο του τουρνουά τένις στο Σινσινάτι. Ειδικότερα, την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει σερβίς, μία γυναίκα απ’ τα καθίσματα των θεατών, έβγαζε ήχους μέλισσας.

Κακώς βέβαια που η ίδια δεν θέλησε να σεβαστεί τη στιγμή του αθλητή, ωστόσο το περιστατικό δεν έμεινε μόνο εκεί.

Στην αρχή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς άκουγε τον ήχο κοντά του και πίστευε ότι επρόκειτο πράγματι για μέλισσα. Μάλιστα, κουνούσε τη ρακέτα του σε μια προσπάθεια να διώξει το έντομο. Ωστόσο, λίγο μετά κατάλαβε πως ο ήχος προερχόταν από θεατή της εξέδρας και παραπονέθηκε στον διαιτητή για το συμβάν.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Όχι, κάνουν μπιζ»

Στη συνέχεια, πήγε και στην εξέδρα και άρχισε να ρωτάει ποιος κάνει τον θόρυβο με τους θεατές να του δείχνουν τη γυναίκα. Τότε πήγε στον διαιτητή και είπε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου. Ξέρω πως υποστηρίζουν τον άλλον παίκτη. Θέλω να φύγει. Πρέπει να φύγει». Τότε ο Αμερικανός Μπεν Σέλτον ρώτησε: «Τι συνέβη, σου μιλάνε;» και ο Στέφανος Τσιτσιπάς του εξήγησε: «Όχι, κάνουν μπιζ».

Τελικά, έπειτα από μία ώρα και 43 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 7-6(3), 7-6(2)του 20χρονου Μπεν Σέλτον και προκρίθηκε στους «16» του Σινσινάτι.