UPDATE

Το σεξ στο διάστημα θα γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη δεκαετία (ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι)


JTeam

18 Αυγούστου 2023

Το σεξ στο διάστημα θα γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη δεκαετία (ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι)
Ο διαστημικός τουρισμός ανθίζει, και το διαστημικό σεξ προκαλεί ορισμένους σοβαρούς προβληματισμούς

Ο διαστημικός τουρισμός έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυριούχων και απλών εύπορων πολιτών, θέλοντας και εκείνοι με τη σειρά τους να βρεθούν στο διάστημα, παρά το γεγονός πως δεν είναι επαγγελματίες αστροναύτες. Τόσο η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, η SpaceX του Μάσκ, και η Virgin Galactic στέλνουν τουριστικά πληρώματα εκτός γης.

Σε λίγους μήνες μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί και Σεληνιακή πτήση, για δείπνο στο διάστημα. Μετά το δείπνο όμως, τα ερωτήματα στρέφονται γύρω από την συνεύρεση. Και συγκεκριμένα, την διαστημική συνεύρεση. «Δε θα ήταν ρεαλιστικό να πούμε πως οι διαστημικοί τουρίστες θα απέχουν από τις σεξουαλικές δραστηριότητες», αναφέρεται σε νέα έρευνα σχετική με τον διαστημικό τουρισμό, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση.

Το σεξ στο διάστημα δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση

Στο διάστημα επικρατεί η μικροβαρύτητα, κάτι που θα καθιστούσε δύσκολο για τους αστροναύτες να παραμείνουν σε φυσική εγγύτητα. Η έλλειψη βαρύτητας όχι μόνο επηρεάζει τη σωματική κίνηση, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στο σώμα, καθώς ορισμένες περιοχές δεν θα αιματώνονται όπως πρέπει. Η NASA έχει επισημάνει ότι δεν υπάρχει βαρύτητα για να τραβήξει αίμα στο κάτω μέρος του σώματος κι έτσι «πηγαίνει» στο στήθος και το κεφάλι, με αποτέλεσμα οι αστροναύτες να έχουν πρησμένα πρόσωπα και διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία στο λαιμό τους. Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε πως η στύση θα είναι μια πρώτη πρόκληση.

Το σοβαρό πρόβλημα όμως, θα είναι αν κάποια γυναίκα μείνει έγκυος στο διάστημα.

«Εάν κάποια γυναίκα μείνει έγκυος, υπάρχει πιθανότητα η ακτινοβολία υποβάθρου του διαστήματος να βλάψει ένα πρόσφατα γονιμοποιημένο ωάριο», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Δεν είναι ξεκάθαρο πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης».

«Από τα υψηλής ενέργειας σωματίδια ακτινοβολίας που υπάρχουν στο βάθος του διαστήματος, μερικά περνούν απευθείας μέσα από το όχημα και απευθείας μέσα από ανθρώπους. Θεωρητικά λοιπόν, εάν ένα από αυτά περνάει και τυχαίνει να χτυπήσει ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο, τι αποτέλεσμα θα υπάρχει;» αναρωτήθηκε στο Insider ο Δρ Kris Lehnhardt, ο οποίος ηγείται της έρευνας της NASA για ιατρικά συστήματα.

Μέχρι στιγμής πάντως, η NASA δεν έχει ρητή απαγόρευση προς τους αστροναύτες της για μη σεξουαλικές επαφές, αλλά ο κώδικας συμπεριφοράς των αστροναυτών απαιτεί να διατηρούνται ανά πάσα στιγμή οι σχέσεις εμπιστοσύνης και τα επαγγελματικά πρότυπα. Την ίδια ώρα, επιστήμονες εκτιμούν ότι το διαστημικό σεξ, θα γίνει από κάποια στιγμή μέσα στην προσεχή δεκαετία και μετά.