UPDATE

Φωτιά στον Έβρο: Έντονη ανησυχία για το Σουφλί - 68 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα


JTeam

1 Σεπτεμβρίου 2023

Φωτιά στον Έβρο: Έντονη ανησυχία για το Σουφλί - 68 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
@Eurokinissi
32 νέες δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Σε Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη εστιάζουν οι πυροσβέστες για τη φωτιά στον Έβρο που καίει την περιοχή για 14η ημέρα

Ο πύρινος εφιάλτης στον Έβρο δεν έχει σταματημό, με τους πυροσβέστες να έχουν εχθές ένα ακόμη δύσκολο βράδυ, προσπαθώντας να θέσουν τις αναζωπυρώσεις υπό έλεγχο. Για 14η ημέρα οι φλόγες κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμα τους, ενώ οι κάτοικοι στο Σουφλί έδωσαν σκληρή μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά, η οποία απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Jenny.Gr
@Eurokinissi


Η φωτιά ξέφυγε από την περιοχή Γιαννούλη και κατευθύνθηκε προς το Σουφλί, ενώ μήνυμα του 112 κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται μεταξύ Δαδιάς και Σουφλίου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή για την έκβαση της πυρκαγιάς. Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί και το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για μία ακόμη νύχτα την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή χωρίς ωστόσο να υπάρξει επόμενο μήνυμα για εκκένωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Το μέτωπο προς το Σουφλί εκτείνεται περί τα 15 χιλιόμετρα! Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ συνεχίζουν να επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

Jenny.Gr
@Eurokinissi


Σήμερα, Παρασκευή η ημέρα αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί και αναμένονται βοριάδες που θα στρέψουν προς το δάσος της Δαδιάς, και πάλι , τη φωτιά.

Mε πληροφορίες από Reader.gr