UPDATE

Πειραιάς: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 36χρονο που έριξαν από το Blue Horizon - ΕΔΕ για την υπόθεση


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2023

Πειραιάς: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 36χρονο που έριξαν από το Blue Horizon - ΕΔΕ για την υπόθεση
Πνιγμός είναι η αιτία θανάτου του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά ενώ έφερε και εκδορές στο κεφάλι

Πνιγμός είναι η αιτία θανάτου του 36χρονου Α.Κ. που έχασε τη ζωή του στον Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τον έριξαν στην θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου.

Όπως αποκαλύπτει το eReportaz και το dikastikoreportaz οι ιατροδικαστές αποδίδουν την αιτία θανάτου του 36χρονου σε πνιγμό.

Ωστόσο το θύμα έφερε και χτυπήματα (κακώσεις) στο κεφάλι τα οποία τον οδήγησαν - όπως εκτιμάται - να χάσει τις αισθήσεις του και εν τελει να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα δεν έχει διασαφηνιστεί εάν τα χτυπήματα αυτά προήλθαν από την εγκληματική και αναιτιολόγητη απώθηση την οποία δέχθηκε ο 36χρονος από τους υπαλλήλους του Blue Horizon ή κατά τη διάρκεια της πτώσης του από το πλοίο.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα αναμένεται να σταλούν στις δικαστικές Αρχές ενώ οι εξετάσεις στη σωρό του άτυχου άνδρα συνεχίζονται.

ΕΔΕ για την υπόθεση

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρονος επιβάτης του πλοίου Blue Horizon βρήκε τραγικό θάνατο, διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγές από το λιμενικό σώμα, σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, ανέφεραν πως υπήρχε στέλεχος του Σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Επίσης, σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ