UPDATE

Ψυχοκόρες: Ο απαρχαιωμένος θεσμός της μεταπολεμικής Ελλάδας γίνεται σειρά


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2023

Ψυχοκόρες: Ο απαρχαιωμένος θεσμός της μεταπολεμικής Ελλάδας γίνεται σειρά
Το ANT1+ καταπιάνεται για πρώτη φορά για τα ελληνικά δεδομένα με τον θεσμό-πληγή, φέρνοντας στο φως ιστορίες που θα συγκλονίσουν και θα συζητηθούν.

Τα κορίτσια από τις πολύ φτωχιές οικογένειες της υπαίθρου στη μεταπολεμική Ελλάδα συχνά δίνονταν σε ευκατάστατες οικογένειες της πρωτεύουσας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ζήσουν μαζί τους και να τους υπηρετήσουν ως «ψυχοκόρες». Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις οι πλούσιοι κύριοι και κυρίες κακομεταχειρίζονταν τα κορίτσια που έψαχναν μια καλύτερη ζωή μακριά από το σπίτι τους.

Μιλάμε πραγματικά για έναν θεσμό-πληγή της ελληνικής κοινωνίας εκείνης της περιόδου, με τον οποίο αποφάσισε να καταπιαστεί το συγγραφικό δίδυμο των Πέννυ Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, μετατρέποντάς το σε μια δραματική σειρά στο ANT1+ που θα συγκλονίσει και θα συζητηθεί.

Οι Ψυχοκόρες στη μικρή οθόνη

Όπως ακριβώς και οι «Άγριες Μέλισσες», η σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες στην ελληνική τηλεόραση, έτσι και οι «Ψυχοκόρες» μάς ταξιδεύουν σε μια άλλη Ελλάδα. Πηγαίνουμε στη δεκαετία του 1950, σε χρόνια δύσκολα, στα οποία οι οικογένειες, ειδικά όσες κατοικούσαν στην ύπαιθρο, πάλευαν καθημερινά για την επιβίωσή τους.

Η ιστορία της σειράς εστιάζει σε μια οικογένεια με τέσσερις αδερφές, τη Μαρίκα, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ, οι οποίες αναγκάζονται να αφήσουν το σπίτι τους και να κατέβουν στην Αθήνα. Όσο κι αν πιστεύουν ότι θα καταλήξουν όλες μαζί στο ίδιο αρχοντικό, τελικά οι δρόμοι τους χωρίζουν και η κάθε μία ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά.

Jenny.Gr

Μέσα στην αριστοκρατία και την αστική ζωή, θα έρθουν αντιμέτωπες με τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να μείνουν για πάντα ενωμένες. Στην προσπάθειά τους να ανταμώσουν ξανά, χειρότεροι εχθροί τους θα σταθούν οι κυρίες του σπιτιού και ο φόβος ότι πίσω από κάθε αντρικό χαμόγελο κρύβεται ο χαμός τους.

Γιατί αξίζει να το δεις

Οι «Ψυχοκόρες» αποτελούν μια σπουδαία παραγωγή, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα, στην οποία παίρνει μέρος ένα all star cast. Πιο συγκεκριμένα, στη σειρά βλέπουμε τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, τη Μαρίνα Ασλάνογλου, τη Νεκταρία Γιαννουδάκη, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον Χρήστο Μαλάκη, τη Δήμητρα Ματσούκα, τον Μανώλη Μαυροματάκη, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τη Γιούλικα Σκαφιδά να κάνουν δύσκολη τη ζωή των τεσσάρων κοριτσιών.

Jenny.Gr

Η Μαργαρίτα Αλεξιάδη, η Μένια Βουλιώτη, η Μαριάννα Κιμούλη, η Άννα Λουιζίδη είναι οι «Ψυχοκόρες», οι οποίες υπόσχονται να κρατήσουν την αδρεναλίνη των τηλεθεατών στα ύψη. Για την ώρα έχουν κυκλοφορήσει - αποκλειστικά - στην πλατφόρμα του ANT1+ τα δύο πρώτα επεισόδια, τα οποία μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα της σειράς.

Βλέπουμε πώς τα τέσσερα κορίτσια αφήνουν την οικογενειακή τους εστία, ενώ σκιαγραφείται κάπως και το προφίλ των οικογενειών, στις οποίες καταλήγουν. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα ΑΝΤ1+ Original σειρά είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και φέρνει στο φως αθέατες πτυχές της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Φανταχτερά σαλόνια και άθλια πλυσταριά, φάμπρικες και καλλιστεία, υπόκοσμος και αστική βιτρίνα συνυπάρχουν και αποκαλύπτουν στον τηλεθεατή ιστορίες που θα συγκλονίσουν. Υπό τη σκηνοθετική ματιά του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, οι «Ψυχοκόρες» μας προσκαλούν να σκύψουμε στην κλειδαρότρυπα μιας εποχής τρομοκρατίας, αλλά και ελπίδας. Μιας εποχής όπου το γυναικείο σώμα ήταν, ταυτόχρονα, τόπος ιερός και νόμισμα επιβίωσης και όπου σε κάθε λαμπερό αρχοντικό υπήρχε κι ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο μυστικά.

Jenny.Gr

Κάθε Παρασκευή θα έχουμε στη διάθεσή μας δύο νέα επεισόδια, τα οποία θα μας βάζουν όλο και περισσότερο «ζουμί» της - σκληρής - υπόθεσης. Θα καταφέρουν τα τέσσερα κορίτσια να σμίξουν ξανά εκπληρώνοντας την επιθυμία της μητέρας τους; Ή οι δυσκολίες και τα επικίνδυνα αφεντικά τους θα τους στερήσουν το δικαίωμα στο όνειρο;

Περιμένουμε με αγωνία τα επόμενα επεισόδια για να απαντηθούν τα ερωτήματά μας!