UPDATE

Οι Idles + ακόμα 10 λόγοι που δεν χάνεται το Plissken Festival 2023


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Idles + ακόμα 10 λόγοι που δεν χάνεται το Plissken Festival 2023
Το συναυλιακό καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα – τουλάχιστον όχι για όλους εμάς που περιμέναμε τους Idles και το Plissken Festival 2023 για να κλείσει η σεζόν με τον πιο δυναμικό τρόπο

Σε λίγες ημέρες αποχαιρετάμε και επισήμως το συναυλιακό καλοκαίρι – ένα καλοκαίρι που υπήρξε το λιγότερο επεισοδιακό για τους μουσικόφιλους, που είχαν να δουν τόσα συναρπαστικά acts μαζεμένα από την προ-covid εποχή (μόνο στο πλαίσιο του Plissken Festival είδαμε τους Os Mutantes, τους Vodka Juniors με τους Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs και τους αξεπέραστους Melvins και φυσικά τον Nils Frahm στο Ηρώδειο για να σας φρεσκάρω τη μνήμη).

Το καλύτερο όμως έμεινε σίγουρα για το τέλος. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς, που είχαμε δει την πρώτη εμφάνιση των Idles στη χώρα μας να ακυρώνεται από την πανδημία, κάπως δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Κι όμως, αυτή τη φορά είναι γεγονός και θα γίνει πραγματικότητα: Οι Idles έρχονται στην Ελλάδα, όχι για ένα, αλλά για δύο back-to-back shows στο Θέατρο Βράχων, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Τα λόγια μάλλον είναι περιττά – αλλά και πάλι θα προσπαθήσω να μεταφέρω όσο γίνεται τον ενθουσιασμό μου. Μία από τις πιο συναρπαστικές ροκ μπάντες των τελευταίων ετών, οι Idles έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στη σκηνή, με μία παρουσία που δεν έχουμε συνηθίσει στον χώρο: στίχους που κατακεραυνώνουν την τοξική αρρενωπότητα και τους απανταχού “συντηρητικούς” και δήθεν τύπους, σούπερ (επι)θετικά vibes, ειρωνεία και κυνικότητα να δίνουν τη θέση τους στην ευαισθησία (και το αντίστροφο).

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr