UPDATE

#NoviPet: Η νέα πρωτοβουλία της Novibet με στόχο την υποστήριξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς


JTeam

17 Οκτωβρίου 2023

#NoviPet: Η νέα πρωτοβουλία της Novibet με στόχο την υποστήριξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Aπό τη Βραζιλία μέχρι την Ελλάδα, η Novibet προσπαθεί με τις δράσεις της να μας ευαισθητοποιήσει σχετικά με την προστασία και την προώθηση της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου ήταν διαφορετική. Κι αυτό γιατί η Novibet αποφάσισε να εγκαινιάσει - σε μια συμβολική ημερομηνία - το νέο της πρόγραμμα που βάζει τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε πρώτο πλάνο. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοπόρος εταιρεία στο κομμάτι της διαδικτυακής ψυχαγωγίας μάς σύστησε τη #NoviPet, τη νέα της πρωτοβουλία σχετικά με την προστασία και την προώθηση της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η #NoviPet αποτελεί κομμάτι της Συμμαχίας Αγάπης Giant Heart της Novibet, που συστάθηκε τον Μάιο του 2021 με στόχο την ουσιαστική και πολύ-επίπεδη ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επίκεντρο την υλοποίηση μίας σειράς στοχευμένων δράσεων, βασισμένων στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της δεύτερης ευκαιρίας.

Δίπλα στα ζώα συντροφιάς της Θεσσαλίας

Η εναρκτήρια δράση του πυλώνα #NoviPet αφορούσε την υποστήριξη της οργάνωσης «Save a Greek Stray» για τη φροντίδα ζώων συντροφιάς που διασώθηκαν στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία "Daniel", παράλληλα με τις ενέργειες αρωγής που οργανώνει το Giant Heart για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στις ίδιες περιοχές.

Καθώς η προστασία και η προώθηση της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς βρίσκεται στο επίκεντρο, η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς τη συμμετοχή της «Save a Greek Stray», μίας οργάνωσης που εδώ και χρόνια έχει στον πυρήνα της το καίριο αυτό θέμα.

Η viral κίνηση των παικτών της Fortaleza

Μια ακόμη πολύ σημαντική δράση έλαβε χώρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στη Βραζιλία. Εκεί η #NoviPet σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση Abrigo São Lázaro έκαναν κάτι πραγματικά πρωτότυπο, το οποίο έγινε και viral σε διάφορα μέσα του εξωτερικού.

Οι παίκτες της Fortaleza, της οποίας χορηγός είναι η Novibet, μπήκαν στο γήπεδο για την 26η αγωνιστική του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος κόντρα στην América-MG συνοδευόμενοι από σκυλιά που φιλοξενούνται στο καταφύγιο São Lázaro. Φυσικά όλο αυτό σκοπό είχε να προωθήσει την υπεύθυνη υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Οι δράσεις δεν σταματούν

Πρωτεύοντα ρόλο στις δράσεις που κάνει η #NoviPet έχει ο Πρεσβευτής του προγράμματος Giant Heart, διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα προστασίας και δικαιωμάτων των ζώων.

Και φυσικά η Novibet δεν σταματά εκεί. Οι ενέργειες συνεχίζονται, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει την υποστήριξη περισσότερων δράσεων υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα και τη Βραζιλία που αποτελούν και τις βασικές αγορές της εταιρείας.

Γιατί τέτοιες ενέργειες είναι καλό να γίνονται!