UPDATE

Πόσο κοστίζει μια έξοδος στα εστιατόρια με αστέρι Μισελέν της Αθήνας;


JTeam

25 Οκτωβρίου 2023

Πόσο κοστίζει μια έξοδος στα εστιατόρια με αστέρι Μισελέν της Αθήνας;
Οι τιμές των μενού στα εστιατόρια με αστέρι Michelin της Αθήνας

Mακροσκελής είναι η φετινή λίστα Michelin για την Αθήνα. Μέσω του οδηγού, οι «πράκτορες» του ομίλου επιδιώκουν να αφυπνίσουν το κοινό σε γαστρονομικούς θησαυρούς που βρίσκονται στην περιοχή τους, ή στους προορισμούς τους. Πόσο όμως θα κοστίσει μια Μισελίν γαστρονομική εμπειρία στην Αθήνα;

O παγκοσμίου κύρους ταξιδιωτικός οδηγός ξεχώρισε 31 εστιατόρια, 11 από τα οποία αποτελούν mainstays από προηγούμενες χρονιές, με ονόματα όπως του Έκτορα Μποτρίνι, του Λευτέρη Λαζάρου και του Άγγελου Λάντου:

  • Botrini's

Το ελληνοϊταλικό του διαβόητου Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι συνοψίζει κομψά τη μεσογειακή κουζίνα στο μενού του. Πέρα από τα συνηθισμένα περιλαμβάνει επιλογές vegan, vegeterian καθώς και προϊόντα χωρίς γλουτένη. Ένα γεύμα στο Botrini's θα σας κοστίσει από 90 έως 120 ευρώ.

  • Hytra

Το Hytra δεσπόζει στο ρουφ πολυκατοικίας της λεωφόρου Συγγρού, με υπέροχη θέα που βλέπει την Ακρόπολη και την Πλάκα. Το μενού επικεντρώνεται στην ελληνική κουζίνα με παρονομαστή την υγιεινή διατροφή, με τιμές από 90€ - 130€.

  • Varoulko

H «χρυσοποίκιλτη» ψαροταβέρνα του Λευτέρη Λαζάρου κρέμεται στην ακροθαλασσιά του γραφικού Μικρολίμανου στον Πειραιά. Διαθέτει ένα μεσημεριανό μενού γευσιγνωσίας με 6 πιάτα θαλασσινών τα οποία εκθειάζουν οι επισκέπτες. Για ένα χορταστικό γεύμα στο Varoulko θα διαθέσετε κάτι κοντά στα 100 ευρώ.

  • The Zillers

Το παλαιο-αθηναϊκό Zillers είναι κρυμμένο στα στενά του Μοναστηρακίου, στην οδό Μητροπόλεως. Αν το όνομα σας θυμίζει κάτι, είναι επειδή στεγάζεται στο πρώην σπιτικό του εμβληματικού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, που βρίσκεται πίσω από πολλά αριστουργηματικά κτήρια της Αθήνας. Το εστιατόριο διαθέτει δύο μενού 7 πιάτων, ένα πιο οικονομικό στα 95 ευρώ και άλλο ένα στα 125 ευρώ.

  • Pelagos

Άλλη μία παραθαλάσσια επιλογή, πιο απομακρυσμένη από τον φόρτο του κέντρου αποτελεί το εστιατόριο του Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη. Αν επισκεφθείτε το Pelagos θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε σε ένα από τα ευρύχωρα τραπέζια του μπαλκονιού του με θέα το πιο γραφικό κομμάτι της παραλιακής. Το μενού περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές με ελληνικές ρίζες, όπως σεβίτσε μαγιάτικου με μέντα και αρνί με αγριόχορτα και δαμάσκηνα. Όλα αυτά για την τιμή των 120 ευρώ ανά άτομο.

  • CTC

Για όσους ψάχνουν κάτι πιο ευέλικτο, σίγουρα θα βρουν αυτό που ψάχνουν στο CTC Urban Gastronomy στον Κεραμεικό. Χωμένο στο αριθμό 15 της οδού Πλαταιών, το CTC προσφέρει ένα πολυσχιδές μενού με highlights τους «λουκουμάδες αχινού», το ριζότο πατάτας με καπνιστό κρόκο αυγού και γεύση παέγιας, και τη σαλάτα με φράουλες, κόκκινο γκρέιπφρουτ και φυστίκια Αιγίνης. Οι τιμές ανά άτομο μπορεί να φτάσουν έως τα 90 ευρώ.

  • Σπονδή

Αν μέχρι τώρα πήξατε στο μεσογειακό και στα ψάρια, η Σπονδή του διάσημου Άγγελου Λάντου έρχεται με προτάσεις haute cuisine. Από τα έγκατα του Παγκρατίου, σε μία μικρή γοητευτική αυλή πίσω από το Παναθηναϊκό στάδιο, η Σπονδή δίνει μαθήματα απλότητας και κομψότητας, παντρεύοντας το γκουρμέ και την μαγειρική αρτιότητα με την αισθητική της «γειτονιάς». Το μενού περιλαμβάνει παραλλαγμένα κλασικά της γαλλικής κουζίνας, με παρφέ από φουά γκρα, χτένια με πράσο και konbu, πάπια με βατόμουρο και ποικιλία τυριών. Η τιμή ανά άτομο είναι πάγια στα 170 ευρώ.

  • Soil

Μία ιδιαίτερη προσθήκη στη λίστα, το Soil περιγράφει την προσέγγισή του ως «γήινη γαστρονομία». Το μόνο εστιατόριο της λίστας που δέχτηκε και Green Star από τον οδηγό για τις περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές του. Βρίσκεται πίσω από το Καλλιμάρμαρο στάδιο στο Παγκράτι, στεγαζόμενο σε ένα υπέροχο και καλοδιατηρημένο νεοκλασικό. Το φθινοπωρινό μενού του Soil κοστίζει 95 ευρώ ανά άτομο, και προσφέρει ενδιαφέροντα πιάτα όπως ένα «μίνι μπέργκερ» με χέλι, χτένια με εσπεριδοειδή, και μακαρόν με βασιλικό και λεμόνι.

  • Delta

Κλείνουμε με μια επιλογή γνωστή στο παγκόσμιο στερέωμα. Για μητροπολιτική πόλη, η Αθήνα δυστυχώς δεν διαθέτει το ανάστημα άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, όπως το Παρίσι και η Μαδρίτη, σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφαία γαστρονομία. Το μόνο φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Delta, που φιλοξενείται στον χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με δύο αστέρια Michelin συν ένα πράσινο αστέρι. Το Delta συστήνεται μέσω της σελίδας του ως «Δ», το ελληνικό γράμμα που συμβολίζει την τέλεια ισορροπία. Οι τρείς αρχές του Delta είναι η βιωσιμότητα, η γαστρονομία, και ο πολιτισμός. Στο μενού του συνδυάζει τη μοριακή γαστρονομία με ενισχυμένες γνώριμες γεύσεις και την έκφραση του οικείου στην παρουσίαση των πιάτων. Όλοι οι πελάτες μιλούν για την ύψιστη γευστική εμπειρία, ενώ εκπλήσσονται από την ποικιλία του γεύματος των 12 πιάτων και τη δημιουργικότητα σε επίπεδο γεύσης και εικόνας. Ένα γεύμα στο Delta κοστίζει από 200 έως και 400 ευρώ ανάλογα με τις ατομικές προσαρμογές και την επιλογή των κρασιών.

Mε πληροφορίες από Reader.gr