UPDATE

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν μεγάλη εισβολή στη Γάζα


JTeam

26 Οκτωβρίου 2023

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν μεγάλη εισβολή στη Γάζα
Shutterstock
Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν την πρώτη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Μια «σχετικά μεγάλη εισβολή» πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/10) χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, στο βόρειο κομμάτι της περιοχής συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ραδιόφωνο του IDF.

Πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο πως πρόκειται για μία «στοχευμένη επιδρομή» του Ισραήλ στη Γάζα, από την ταξιαρχία Givati, με τη χρήση αρμάτων μάχης.

Η επιδρομή, όπως αναφέρεται, είχε ως στόχο «θύλακες τρομοκρατών», με τους στρατιώτες να έχουν αποχωρήσει πλέον από το σημείο.

Την ίδια, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο πως η χερσαία επιδρομή αποτελεί προαναγγελία για τα επόμενα στάδια της σύγκρουσης με τη Χαμάς.

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια της μάχης, οι IDF επιχείρησαν στη βόρεια Γάζα. Τα άρματα μάχης και το πεζικό των IDF έπληξαν πολυάριθμους τρομοκρατικούς πυρήνες, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων. Οι στρατιώτες αποχώρησαν από την περιοχή και επέστρεψαν στο ισραηλινό έδαφος» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Διάβασε περισσότερα στο reader.gr