UPDATE

Νότια Κορέα: Άνδρας επιτέθηκε σε υπάλληλο επειδή έκρινε ότι είναι φεμινίστρια


Ερασμία Αρβανιτά

6 Νοεμβρίου 2023

Νότια Κορέα: Άνδρας επιτέθηκε σε υπάλληλο επειδή έκρινε ότι είναι φεμινίστρια
Unsplash
Ο 20χρονος δράστης μπήκε τη νύχτα σε μίνι μάρκετ στην πόλη Jinju και επιτέθηκε άγρια σε υπάλληλο, λέγοντας ότι αυτό «αξίζει στις φεμινίστριες» 

Η νεαρή υπάλληλος δέχτηκε σωματική επίθεση επειδή απλώς είχε κοντά μαλλιά. Και προφανώς αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που σημειώνεται στη Νότια Κορέα, όπου πολλές γυναίκες βιώνουν σε καθημερινή βάση τον σεξισμό.

Το 2021, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Αν Σαν, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις λόγω των κοντών μαλλιών της. Κάτι που οδήγησε πολλές γυναίκες σε μια καμπάνια αλληλεγγύης στα social media, με αναρτήσεις που έδειχναν τα κοντά μαλλιά τους.

«Από τη στιγμή που έχεις κοντά μαλλιά, πρέπει να είσαι φεμινίστρια. Είμαι φαλλοκράτης και πιστεύω ότι στις φεμινίστριες αξίζει να δέχονται επίθεση», φέρεται να είπε ο δράστης στη νεαρή υπάλληλο του μίνι μάρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Korea Herald».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας πελάτης, περίπου 50 ετών, προσπάθησε να παρέμβει, αλλά δυστυχώς ο δράστης επιτέθηκε και σε εκείνον, χτυπώντας τον με μία καρέκλα. Του προκάλεσε κατάγματα στο πρόσωπο και τον ώμο.

Μέχρι να επέμβει η αστυνομία, ο δράστης συνέχισε να χτυπά με κλωτσιές και μπουνιές τη νεαρή υπάλληλο. Οι αρχές αναφέρουν πως ήταν μεθυσμένος και ότι στο παρελθόν έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια.

Από την επίθεση η υπάλληλος υπέστη σοβαρά τραύματα στο αυτί και το σώμα της, ωστόσο ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Η Νότια Κορέα είναι ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά στην ισότητα των φύλων. Το αντιφεμινιστικό αίσθημα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα ανάμεσα σε νεαρούς άνδρες. Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα της Statista, οι άνδρες κερδίζουν 30% περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες, με το μισθολογικό χάσμα να οξύνεται συνεχώς.

Παράλληλα, βάσει πληροφοριών της Korean Herald, η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ανισότητα φύλων σε σχέση με όλα τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).