UPDATE

Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία - Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία - Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα
@Eurokinissi
Η κακοκαιρία θα φέρει καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους

Προ των πυλών νέας κακοκαιρίας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα σε περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από η κακοκαιρία θα κάνει την «εμφάνισή» της από το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου, επηρεάζοντας και την Αττική.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αναμένονται και, κατά τόπους, χαλαζοπτώσεις.

Πότε θα βρέξει στην Αττική

Όσον αφορά στην Αττική, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ. Έως και 7 μποφόρ στα πελάγη. Στο Ιόνιο από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ που όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από το meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην κατηγορία 3 (σημαντική).

Jenny.Gr
@Eurokinissi

Ποιες περιοχές επηρεάζονται το Σάββατο

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο (11/11), με τα φαινόμενα να εξασθενούν κατά τις βραδινές ώρες. Ειδικότερα, το πρωί θα κινηθεί στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα. Από το μεσημέρι θα πλήξει την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα. Όσον αφορά στους ανέμους, θα πνέουν νότιοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.