UPDATE

«Ήταν ο άντρας των ονείρων μου, σήμερα είναι ο εφιάλτης μου»: Πρωτοβουλία της Μόντσα ενάντια στη βία κατά των γυναικών


JTeam

13 Νοεμβρίου 2023

«Ήταν ο άντρας των ονείρων μου, σήμερα είναι ο εφιάλτης μου»: Πρωτοβουλία της Μόντσα ενάντια στη βία κατά των γυναικών
Ο αγώνας με την Τορίνο είχε άλλη βαρύτητα για την Μόντσα που φόρεσε φανέλες με φράσεις-μαρτυρίες θυμάτων έμφυλης βίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους

Στο παιχνίδι του Σαββάτου (11/11) με την Τορίνο, η Μόντσα φόρεσε μια ειδική φανέλα κατά της βίας κατά των γυναικών. Στο κέντρο της, αντί για τον χορηγό του συλλόγου, υπήρχαν φράσεις γυναικών που έχουν υπάρξει θύματα έμφυλης βίας.

Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από τη Motorola σε συνεργασία με την Telefono Rosa: οι περισσότερες από 4000 κλήσεις που έλαβε ο εθνικός πίνακας κατά της βίας τους πρώτους εννέα μήνες του 2023 τόνισαν την αύξηση της βίας, καθώς και τη μείωση της ηλικίας των ανθρώπων που απευθυνθείτε στην υπηρεσία (μία στις τέσσερις είναι κάτω των 29 ετών).

«Ήταν ο άντρας των ονείρων μου, σήμερα είναι ο εφιάλτης μου» ήταν μία από τις φράσεις στις φανέλες της Μόντσα στο πλαίσιο της καμπάνιας, ενώ άλλες που χρησιμοποιήθηκαν [πάντα με τη μορφή σύντομων προτάσεων] πρόκειται για φράσεις- μαρτυρίες που συνέλεξαν οι χειριστές της Telefono Rosa.

«Αν είναι αγάπη, γιατί πονάει τόσο;», «Μου λέει ότι είμαι δική του, αλλά δεν είμαι αντικείμενο», «Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά πάντα με έβρισκε», «Έμεινα μαζί του, μόνο από το φόβο μην χάσω τον γιο μου», «Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο ήταν η ντροπή», «Είσαι απλά τρελή, κανείς δεν θα σε πιστέψει», «Ήταν ευγενικός με όλους, αλλά στο σπίτι ήταν τέρας», «Για αυτόν δεν άξιζα τίποτα και στο τέλος το πίστεψα», «Νόμιζα ότι ήταν φίλοι, γιατί μου το έκαναν αυτό;», «Τίποτα πια δεν με δένει μαζί του, μόνο φόβος»!

Μετά τον αγώνα, οι φανέλες δημοπρατούνται στο LiveOnlus μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν στην Telefono Rosa για να βοηθήσουν στην υποστήριξη της σημαντικής δραστηριότητας για την προστασία των γυναικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen