UPDATE

Αυτές είναι οι 10 πιο φιλόξενες χώρες στον κόσμο - Ανάμεσά τους, δεν είναι η Ελλάδα


Ερασμία Αρβανιτά

23 Νοεμβρίου 2023

Αυτές είναι οι 10 πιο φιλόξενες χώρες στον κόσμο - Ανάμεσά τους, δεν είναι η Ελλάδα
Pexels/ Belle Co
Από το Μεξικό μέχρι το Δουβλίνο, αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές χώρες στον κόσμο για να κανονίσεις το επόμενο ταξίδι σου

Το πόσο φιλική είναι μια πόλη, επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες. Από το πόσο ευπρόσδεκτος αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι εκεί, από πόσο εξυπηρετικοί και εκδηλωτικοί είναι οι ντόπιοι, αλλά και από το vibe που νιώθεις καθώς περιπλάνησε σε κάθε κρυφό σημείο της.

Αν σχεδιάζεις, λοιπόν, το επόμενο ταξίδι σου, και ενδιαφέρεσαι να επισκεφτείς μια από τις φιλικότερες χώρες παγκοσμίως, τότε δες την ακόλουθη λίστα, όπως διαμορφώθηκε από τους αναγνώστες του Condé Nast Traveller.

Κιότο, Ιαπωνία

Αν επισκεφτείς ποτέ το Κιότο θα αισθανθείς σαν να γυρίζεις πίσω στον χρόνο, στην αυτοκρατορική Ιαπωνία, όπου θα συναντήσεις ναούς του 10ου αιώνα. Ωστόσο, θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις και μια τελείως διαφορετική, μοντέρνα πλευρά της πόλης, χάρη στην εισροή νέων καλλιτεχνών. Αυτή η αντιπαράθεση των αρχαίων παραδόσεων και της ζωντάνιας του 21ου αιώνα δημιουργεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ιαπωνίας, όπου οι ντόπιοι και οι ομογενείς είναι περισσότερο από ευτυχείς να καλωσορίσουν τους επισκέπτες.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η Λισαβόνα είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης αν σκοπεύεις να επισκεφτείς για πρώτη φορά την Πορτογαλία. Η αυξανόμενη δημοτικότητά της είναι γεγονός, όποτε μην εκπλαγείς αν συναντήσεις γνωστούς σου ή άπειρους τουρίστες. Στη Λισαβόνα, τα πάρκα είναι γεμάτα μέχρι τη δύση του ηλίου, κάτι που σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν συγκεντρώνει χωρίς αμφιβολία τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της Νότιας Αφρικής. Η πόλη προσελκύει τους ταξιδιώτες με τη γραφική ακτογραμμή της, τα όμορφα εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και τα πολιτιστικά μνημεία.

Πόρτο, Πορτογαλία

Το Πόρτο είναι μια από τις περιοχές της Πορτογαλίας που διαθέτει μερικά από τα καλύτερα τοπία της χώρας - και μερικούς από τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους. Αφού εξαντλήσεις κάθε ευρώ στην κάρτα σου, μπορείς να καθίσεις σε μια από τις πολλές καφετέριες που θα βρεις εκεί και να παρατηρήσεις τους χαμογελαστούς ντόπιους.

Πουέρτο Βαγιάρτα, Μεξικό

Παραλίες, θαλάσσια σπορ, νυχτερινή ζωή. Τι άλλο θέλεις; Το Πουέρτο Βαγιάρτα βρίσκεται σε μια όμορφη πλευρά του Ειρηνικού, περιβάλλεται από βουνά με φοίνικες και δεν έχει ούτε μια κακή γωνία.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Μιλάμε για τις πιο φιλικές χώρες στον κόσμο, άρα το Σίδνεϊ δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει από αυτή τη λίστα. Η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη ήταν πάντα αγαπητή στους ταξιδιώτες και τώρα κερδίζει υψηλούς βαθμούς ακόμη και για τον παράγοντα φιλικότητά της. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη (οι πολίτες στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα φιλικοί), αλλά αυτό που σίγουρα πρέπει να γνωρίσεις από κοντά είναι ο υψηλού επιπέδου τρόπος ζωής των κατοίκων.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Αν αναζητάς γοτθική αρχιτεκτονική, πολυσύχναστα εστιατόρια ή μερικά σφηνάκια ουίσκι, το Εδιμβούργο είναι ο προορισμός σου. Τιμήθηκε ως η δέκατη πιο φιλική πόλη στον κόσμο από τους αναγνώστες του Condé Nast Traveller. Η σκωτσέζικη πρωτεύουσα έχει μια καλλιτεχνική-κουλ ατμόσφαιρα που προσελκύει τόσο τους ντόπιους όσο και τους ταξιδιώτες. Παρά την παγκόσμια φήμη του, το Εδιμβούργο εξακολουθεί να αποπνέει ένα είδος γοητείας μικρής πόλης χάρη στη στενή του κοινότητα και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Κεμπέκ Καναδάς

Αν επισκεφτείς το Κεμπέκ, λογικά θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι θα έχεις διασχίσει έναν ολόκληρο ωκεανό. Η πόλη είναι ιστορική και ελκυστική, και η γαλλική φινέτσα της αντικατοπτρίζεται σαφώς στο φαγητό της. Η Παλιά Πόλη του Κεμπέκ, που προστατεύεται από την UNESCO, αποπνέει ρομαντισμό με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα γοητευτικά καφέ. Οι άνθρωποι που θα συναντήσεις κατά την εξερεύνησή σου, είναι εγγυημένα φιλικοί και εξυπηρετικοί.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Η λίστα ολοκληρώνεται με το Δουβλίνο, που παρά την αυξανόμενη επισκεψιμότητά του διατηρεί τον φιλόξενο ιρλανδικό πυρήνα του. Οι ιδιαίτερα φιλικοί κάτοικοι σίγουρα δεν θα σε κάνουν να μετανιώσεις ένα ταξίδι μέχρι εκεί. Στο Δουβλίνο, σχεδόν κάθε δρόμος έχει τουλάχιστον μία παμπ γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες που κάθονται μαζί για να γιορτάσουν τη ζωή.