UPDATE

5 «υποτιμημένοι» ταξιδιωτικοί προορισμοί που θα εκτοξευτούν σε ζήτηση το 2024


Ερασμία Αρβανιτά

29 Νοεμβρίου 2023

5 «υποτιμημένοι» ταξιδιωτικοί προορισμοί που θα εκτοξευτούν σε ζήτηση το 2024
Pexels/ Stijn Dijkstra
Εκτός από το Παρίσι και το Λονδίνο, υπάρχουν πολλοί ακόμα προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείς

Το 2024 κάνε στον εαυτό σου το εξής δώρο: Βάλε στην bucket-list σου ταξιδιωτικούς προορισμούς που δεν βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών για τους περισσότερους. Κάνε την έρευνά σου, δες τι μπορεί να σου προσφέρει η κάθε περιοχή και κλείσε εισιτήρια για κάπου - εκτός από των συνηθισμένων προορισμών.

Εντάξει, ωραίο είναι το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά οι επιλογές δεν περιορίζονται μόνο εκεί.

Παρακάτω θα βρεις 5 «υποτιμημένους» ταξιδιωτικούς προορισμούς που θα εκτοξευτούν σε ζήτηση το 2024.

Μπορντό

Η «οινική πρωτεύουσα» της Γαλλίας, πρέπει να βρίσκεται στην bucket-list σου, για ευνόητους λόγους. Μπορείς να ξεφύγεις και λίγο από το Παρίσι, δεν πειράζει. Στο Μπορντό έχεις πληθώρα επιλογών διασκέδασης και ψυχαγωγίας, και φυσικά την ευκαιρία να απολαύσεις άφθονο κρασί. Η καλύτερη περίοδος να το επισκεφτείς είναι είτε το φθινόπωρο είτε την άνοιξη.

Φινλανδία

Οι περισσότεροι τουρίστες τείνουν να επισκέπτονται τα νορβηγικά φιόρδ ή τη Στοκχόλμη, αλλά και η Φινλανδία αποτελεί έναν συναρπαστικό -και σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένο σκανδιναβικό προορισμό. Αρχικά, τον χειμώνα μπορείς να δεις το Βόρειο Σέλας, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι συγκλονιστικό, να κάνεις σκι και να απολαύσεις υπαίθριες σάουνες. Στο Ελσίνκι, θα βρεις υπέροχα μπαρ και εστιατόρια, ένα μουσείο τέχνης παγκόσμιας κλάσης και μια συναρπαστική αρχιτεκτονική.

Σλοβενία

Ανάμεσα στην Ιταλία και την Κροατία, η Σλοβενία έχει παραμείνει με κάποιο τρόπο ένας προορισμός που δύσκολα βρίσκεται στην πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών. Αλλά αυτό αλλάζει. Η χώρα είναι γεμάτη από εξωπραγματικά τοπία, από την κοιλάδα Σόκα μέχρι τις Ιουλιανές Άλπεις. Εάν αναζητάς έναν εναλλακτικό προορισμό, με ηρεμία και πράσινα τοπία, τότε η μικρή πρωτεύουσα της Σλοβενίας, η Λιουμπλιάνα, είναι ό,τι αναζητάς.

Λάος

Το Λάος είναι ένας παράδεισος στην Ασία, που φιλοξενεί αμέτρητους ναούς, καταρράκτες και γραφικά χωριά. Ο ποταμός Μεκόνγκ ρέει μέσα στα γραφικά τοπία και η Λουάνγκ Πραμπάνγκ, πόλη-μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι γεμάτη από ναούς με χρυσές στέγες. Πρόκειται για ένα «έθνος χωρίς στεριά», οπότε οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Λάος αναζητούν θέα στον ωκεανό και θαλάσσια σπορ που μπορεί να μην έχουν στη λίστα τους.

Λιθουανία

Η Λιθουανία είναι επίσης ένας από τους λιγότερο γνωστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά φαίνεται πως σιγά-σιγά ανεβαίνει. Η πρωτεύουσα, το Βίλνιους, είναι μια καταπράσινη πόλη, που προσελκύει τους λάτρεις της ιστορίας. Οι φιλόξενοι ντόπιοι, και οι άπειρες επιλογές για φαγητό θα σε συναρπάσουν.