UPDATE

GWomen Summit: Γκουζίνη, Πόλακ, Σφυρή και Τσιλιγκίρη μίλησαν για την ισότητα στο αθλητισμό


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2023

GWomen Summit: Γκουζίνη, Πόλακ, Σφυρή και Τσιλιγκίρη μίλησαν για την ισότητα στο αθλητισμό
Η Βασιλεία Γκουζίνη, η Ελένη Πόλακ, η Έφη Σφυρή και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη μίλησαν στο πάνελ του 2ου GWomen Summit για το θέμα της ισότητας

Το 2ο GWomen Summit ξεκίνησε με το Equality panel. Η προπονήτρια μπάσκετ Βασιλεία Γκουζίνη, η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ, η Ολυμπιονίκης του μπιτς βόλεϊ Έφη Σφυρή και η Πρόεδρος Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και Πρόεδρος EMCA, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, υπό την «καθοδήγηση» του Δημήτρη Κωνσταντινίδη μίλησαν για το ζήτημα της ισότητας. Όχι ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες αλλά ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους. Ένα θέμα που το γνωρίζουν καλά, καθώς το έχουν αντιμετωπίσει στην καριέρα τους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Αποσπάσματα από τη συζήτηση.

Γκουζίνη: « Δεν πιστεύω στην ισότητα αλλά στην ισοτιμία»

Jenny.Gr

«Νομίζω ότι είμαι λίγο ευλογημένη. Είμαι στον χώρο του μπάσκετ Ανδρών όμως η προσωπική μου εκτίμηση και εμπειρία είναι ότι με έχουν δεχθεί και δεν έχει κανένας πρόβλημα στην αντιμετώπιση και πώς με δέχονται.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που εξελίσσεται, όποιος μένει στάσιμος χάνει την ουσία. Δεν πιστεύω στην ισότητα αλλά στην ισοτιμία. Είναι πάνω από όλα. Έσπασαν τα τηλέφωνα όταν κοούτσαρα για έξι λεπτά σε αγώνα Basket League... Είναι φυσιολογικό όταν αποβάλλεται ο προπονητής να αναλαμβάνει ο βοηθός του. Αν κρίνουμε πως δεν υπάρχει άλλη γυναίκα στην Α1 βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος».

Πόλακ: «Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Jenny.Gr

«Σε κανένα κομμάτι δεν υπάρχει ισότητα. Είναι πολλές φορές που έχω σκεφτεί να τα παρατήσω. Και ο προπονητής μου θεωρεί πως οι γυναίκες είναι πιο δύσκολες να τις προπονήσει και προτιμάει άνδρες. Θεωρεί πως εμείς σκεφτόμαστε περισσότερο.

Σκεφτόμουν να τα παρατήσω για οικονομικούς λόγους μετά το Παγκόσμιο. Δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι. Από του χρόνου δεν θα υπάρχει κα άλλο γήπεδο για στίβο ώστε να κάνουμε προπόνηση».

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta Women