UPDATE

Η Ξένια Καλογεροπούλου θυμάται, κοιτάζοντας στο μέλλον


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2023

Η Ξένια Καλογεροπούλου θυμάται, κοιτάζοντας στο μέλλον
Στην συγκινητική παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της «Πριν τα ξεχάσω» για τα 50 χρόνια της στο παιδικό θέατρο, η Ξένια Καλογεροπούλου παρεμβαίνει για τον πολιτισμό

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου δεσπόζει μεγεθυμένη από προτζέκτορα, η φωτογραφία της Ξένιας Καλογεροπούλου από το «Έλα, έλα»: Το μονόλογο της για βρέφη που ανέβηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι του 2010. Είναι η φωτογραφία – εξώφυλλο του τελευταίου της βιβλίου (σε έκδοση που ανέλαβε το Εθνικό) με τίτλο «Πριν τα ξεχάσω» και υπότιτλο «Μισός αιώνας θέατρο για παιδιά».

Ωστόσο, αν ρίξεις μια γρήγορη ματιά στην, κυριολεκτικά, πλημμυρισμένη (από καθήμενους και όρθιους) αίθουσα, αυτά τα 50 χρόνια έχουν πρόσωπο. Για την ακρίβεια, δεκάδες πρόσωπα. Από τον Σταμάτη Φασουλή (που κάθεται στο πάνελ) και το Θωμά Μοσχόπουλο – δύο εκ τους βασικούς συνενόχους της στην παιδική σκηνή – την Υβόννη Μαλτέζου και τον Κώστα Αρζόγλου (δύο από τους πρωταγωνιστές του «Πινόκιο», του ντεμπούτου της στο παιδικό θέατρο, το 1972) έως την τελευταία γενιά ηθοποιών που γαλουχήθηκε στη Μικρή Πόρτα και βγήκε με σθένος στο θέατρο ενηλίκων· όπως τόσες φουρνιές σημερινών πρωταγωνιστών πριν από αυτήν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr