UPDATE

5 διεθνείς τάσεις του TikTok που καθόρισαν το 2023


JTeam

21 Δεκεμβρίου 2023

5 διεθνείς τάσεις του TikTok που καθόρισαν το 2023
«Girl math, Delulu, Barbiecore, Roman Empire και Tube Girls». Πως είπατε;

Το 2023 είναι μια χρονιά, η οποία ανήκει δικαιωματικά στο TikTok. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις πάνω από 1 δις χρήστες, χρησιμοποιήσαν συστηματικά την πλατφόρμα του TikTok μέσα στο 2023, προκειμένου να εμπνευστούν, να διασκεδάσουν, να ενημερωθούν, να παράγουν περιεχόμενο, και φυσικά να φλερτάρουν.

Είναι πολλοί οι λόγοι που ανέδειξαν το TikTok σε πλατφόρμα της χρονιάς, ενώ αν κάτι μας καθόρισε, ήταν οι τάσεις. Τάσεις οι οποίες κατά κύριο λόγο, ήρθαν από το TikTok και είτε έμειναν, είτε παραμερίστηκαν όσο γρήγορα διαδόθηκαν. Λίγο πριν κλείσουμε την αυλαία του 2023, και κάνοντας τον απολογισμό μας, κοιτάμε πίσω για να θυμηθούμε όλες εκείνες τις τάσεις που κυριάρχησαν και μας έκαναν άλλοτε να τις αγαπήσουμε και να ενδώσουμε σε αυτές, και άλλοτε να βαρεθούμε να τις βλέπουμε μπροστά μας.

«Girl Math»

Δεν είσαι η μόνη που σπαταλάει τα χρήματα σου σε άσκοπες αγορές. Τώρα έχεις και το TikTok να σου παίρνει και τις τύψεις από αυτό. Η τάση αυτή, αφορά κυρίως την γενιά των Gen Z, η οποία εκλογικεύει τα έξοδα της με παράλογους τρόπους. Στην ουσία πρόκειται απλά για αστεία σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών μας, προκειμένου να γίνει πιο fun και λιγότερο πιεστικό το όλο θέμα.

@sydwingold the silence was so loud 😭 #girlmath #dad #girlmathexplained ♬ original sound - Syd

«Roman Empire»

Θα συνεχίσουμε με μια πολύ "κουλή" τάση, η οποία προκάλεσε την αίσθηση της. Γυναίκες ρωτούσαν άντρες του κύκλου τους πόσο συχνά σκέφτονταν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τόσο απλό για αρχή. Το θέμα είναι, πως πολλοί άντρες απαντούσαν πως κατά μέσο όρο σκέφτονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Και κάπως έτσι είχαμε μείνει να απορούμε, "γιατί οι περισσότεροι άντρες να σκέφτονται την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και μάλιστα συχνά;". Εδώ μπορείς να βρεις και ένα σχετικό άρθρο με το συγκεκριμένο trend.

@kirakosarin “theres so much to think about!” 🫠 #romanempire ♬ original sound - Kira Kosarin

Βarbiecore

Νομίζω πως η συγκεκριμένη τάση δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Από τότε που έφτασε στους κινηματογράφους η νέα ταινία της Barbie με πρωταγωνίστρια την Μάργκοτ Ρόμπι, όλα γύρω μας και όχι μόνο το TikTok, έγιναν πιο ροζ και πιο "girly".

@hooksmagazine Barbie Core - Fashion Trend 2023? Check out the exclusive article on the magazine's website #barbie #barbiemovie #barbiegirl #barbiedoll #margotrobbie #fashion #fy #hooksmagazine ♬ Barbie Girl - Lady Aqua

Tube Girls

Ξεκίνησε από την Sabrina Bahsoon, η οποία μένει στην Αγγλία και είδε τη ζωή της να μεταμορφώνεται μέσα σε μια νύχτα. Η ίδια πόσταρε στο TikTok ένα εξαιρετικό βίντεο, στο οποίο χορεύει μέσα στο μετρό, χωρίς να δίνει δεκάρα σε όποιον την βλέπει. Τα βίντεο της έσπασαν κάθε προσδοκόμενο και ξαφνικά έχει γίνει celebrity. Βαρέθηκες να ακούς παντού το τραγούδι της Tate McRae, με τίτλο "greedy" και να βλέπεις άτομα να τραβάνε τον εαυτό τους σε μετρό; Εμείς πάντως, όχι και τόσο.

@sabrinabahsoon Like sirrrr why would i chase you 🤣 #tubegirl #greedy ♬ greedy tate mcrae unreleased - babytatie

Delulu

Στην ουσία, το "delulu", προέρχεται από την λέξη "delusional", δηλαδή "παραληρηματικός". Δηλαδή, και ποιος δεν έχει στιγμές παραληρήματος σε αυτή τη ζωή; Αυτές ακριβώς τις στιγμές θέλει το κοινό στο TikTok, τσέκαρε το παρακάτω tag και βίντεο και θα καταλάβεις.

@wapmasterforever #delulu #taylorswift #grwm ♬ original sound - Stormie Goldsmith