UPDATE #NOW

Στο TikTok, οι άντρες σκέφτονται συνέχεια τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εσύ;


Στεφανία Παπαδημητρίου

23 Σεπτεμβρίου 2023

Στο TikTok, οι άντρες σκέφτονται συνέχεια τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εσύ;
Εντωμεταξύ, από το δικό μας μυαλό δεν έχει περάσει ούτε μία φορά

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, χαζεύοντας αμέριμνη στο TikTok, συνάντησα πολλά βίντεο με κάτι που θεώρησα νέο τρέντ – ε, δεν ήταν. Γυναίκες ρωτούσαν άντρες του κύκλου τους πόσο συχνά σκέφτονταν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και οι περισσότεροι έδιναν εξωφρενικές απαντήσεις. Κατά μέσο όρο, ερχόταν στο μυαλό τους μία φορά την εβδομάδα. Έκανα τη δική μου, εξαιρετικά μικρή έρευνα – ρώτησα τον Φαίδωνα, τον Κωνσταντίνο, δύο Γιώργους, έναν Χρήστο κι έναν Παναγιώτη, κι έπειτα έψαξα ένα σύννεφο για να πέσω.

Ο Φαίδωνας σκέφτεται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μία φορά την εβδομάδα. Ο ένας Γιώργος, σίγουρα τρεις ενώ ο άλλος, καθημερινά. Ο Κωνσταντίνος λίγο πιο χαλαρός, μία φορά τον μήνα, ο Χρήστος μέρα παρά μέρα και ο Παναγιώτης «σίγουρα κάθε τρεις μέρες, αν όχι συχνότερα».

Το βασικό ερώτημα, ωστόσο, δεν είναι το πόσο συχνά. Είναι το «γιατί;». Είναι το Κολοσσαίο; Είναι ο Καίσαρας; Είναι οι μονομάχοι; Ο Γιώργος, για παράδειγμα, θέλησε να ονομάσει το γατί του Νέρο, από τον Νέρωνα.

Στο TikTok, έχουν δικές τους απαντήσεις - είναι απολαυστικό. Το ίδιο το hashtag έχει 1.3 δισεκατομμύρια προβολές.

@kirakosarin “theres so much to think about!” 🫠 #romanempire ♬ original sound - Kira Kosarin
@jfam.ily your boyfriends are lying!!!! #romanempire ♬ original sound - The J Family
@ambarrail This trend is incredible. Some of the best ones #romanempire #romanempirecompilation ♬ original sound - ambarrai

Ποια είναι η γυναικεία εκδοχή αυτής της εμμονής; Θα μπορούσε να είναι ο Τιτανικός (το ναυάγιο, όχι η ταινία), η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, οι Ρομανόφ (κι εσύ κάποτε έλεγες με σιγουριά πως ήσουν η Αναστασία, παραδέξου το) ή η σκηνή του Fleabag, που ο hot priest τη ρωτάει τι κάνει στη ζωή της, όταν εκείνη σκέφτεται ότι κανείς δεν της έχει απευθύνει τον λόγο για 45 λεπτά.