UPDATE

5 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη για οικογένειες


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2023

5 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη για οικογένειες
Ευρωπαϊκές πόλεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να επισκεφθείτε με την οικογένεια

Ένα ταξίδι με παιδιά στην Ευρώπη είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι προορισμοί είναι πραγματικά αμέτρητοι. Πέρα από τις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τουριστικών προορισμών, υπάρχουν πολλές μικρότερες και μαγευτικές πόλεις γεμάτες με αξιοθέατα, μουσεία και πολλά σημεία ενδιαφέροντος για όλη την οικογένεια, που αξίζει να ανακαλύψετε. Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε 5 ευρωπαϊκές πόλεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να επισκεφθείτε με την οικογένεια.

Γένοβα, Ιταλία

Jenny.Gr

Πρωτεύουσα της Λιγουρίας και ιστορική πόλη-λιμάνι στη Βόρεια Ιταλία, η γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου δεν είναι απλά μια πύλη για εξορμήσεις στην ιταλική Ριβιέρα, αλλά και ένας προορισμός που τα έχει όλα: ηλιόλουστες πλατείες, μνημεία της Unesco, καταπληκτικό φαγητό και πολλά αξιοθέατα που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Ξεκινήστε με μια βόλτα στο Porto Antico, μια όμορφη και ζωντανή περιοχή γεμάτη με αξιοθέατα, ιδανική για χαλαρές βόλτες. Η προβλήτα του παλιού λιμανιού μεταμορφώθηκε με τη βοήθεια του φημισμένου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο. Εδώ βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης, καθώς και ο εντυπωσιακός ανελκυστήρας Bigo Panoramic που μεταφέρει τους επισκέπτες στα 40 μέτρα πάνω από το έδαφος για να απολαύσουν την εξαιρετική θέα στην πόλη.

Οι επισκέπτες του Galata Maritime Museum μπορούν να επιβιβαστούν σε ένα πραγματικό υποβρύχιο, το Nazario Sauro, ενώ οι νεαροί «πειρατές» δεν πρέπει να χάσουν το κοντινό Neptune, αντίγραφο μιας γαλέρας του 17ου αιώνα. Περάστε μια μέρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εξερευνώντας τα γοητευτικά μικρά σοκάκια με τα παραδοσιακά μαγαζιά και τα εστιατόρια που θυμίζουν κάτι από τον Μεσαίωνα. Μια βόλτα με το Pippo, το τουριστικό τρένο της πόλης, είναι διασκεδαστική για τα μικρά παιδιά. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά αξιοθέατα που θα δείτε είναι το Palazzi dei Rolli και ο καθεδρικός ναός Duomo.

Αμβούργο, Γερμανία

Jenny.Gr

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό για οικογένειες. Οι 2.500 γέφυρες, τα εξαιρετικής αισθητικής κτήρια, οι παλιές αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γκαλερί, οι λίμνες και τα καταπράσινα πάρκα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη της Γερμανίας. Η διαμονή στο εμπορικό κέντρο (Mitte) προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα, όπως η λίμνη Aussen-Alster, οι ανακαινισμένες αποθήκες του Speicherstadt και η νέα συνοικία HafenCity.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr