UPDATE

7 ξεχωριστές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο, για breathtaking εμπειρίες


Ερασμία Αρβανιτά

7 Ιανουαρίου 2024

7 ξεχωριστές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο, για breathtaking εμπειρίες
Unsplash/ Alexander Bagno
Εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις το 2024

Κι αν κάποιος σου έλεγε ότι μπορείς να ανακαλύψεις τις κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας μέσα από μερικά σιδηροδρομικά ταξίδια; Ένα ταξίδι με τρένο σε οδηγεί εκεί που οι συνηθισμένες διαδρομές δεν μπορούν, είτε αυτό είναι στις Περουβιανές Άνδεις ή το άγονο περιβάλλον του Κόκκινου Κέντρου της Αυστραλίας.

Το ταξίδι με το τρένο προσφέρει πάντα άφθονη μαγεία, εικόνες και συναισθήματα που δεν μπορούν να συγκριθούν με πολλά πράγματα στη ζωή. Και σίγουρα, αξίζει να το δοκιμάσεις το 2024. Ορίστε, 7 ξεχωριστές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο, για breathtaking εμπειρίες

Glacier Express, Ελβετία

Συνδέει τις πόλεις – θέρετρα του Ζερμάτ και του Σαντ Μόριτς, και αυτό το ταξίδι 8 ωρών είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τις ανθρώπινες αισθήσεις. Με τα πανοραμικά παράθυρά του, το Glacier Express προσφέρει την πιο ιδιαίτερη θέα από το αλπικό τοπίο αυτής της χώρας, διασχίζοντας 291 γέφυρες και περίπου 91 τούνελ. Το Glacier Express, που φέρει τον τίτλο ως το πιο αργό εξπρές τρένο στον κόσμο, σου δίνει άπλετο χρόνο για να απολαύσεις τις ομορφιές της φύσης και δημιουργεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία που πρέπει να ζήσεις.

The Ghan, Αυστραλία

To θρυλικό τρένο The Ghan, ολοκληρώθηκε το 1929 και διασχίζει την καρδιά της αυστραλιανής ηπείρου. Σε ένα τριήμερο ταξίδι all-inclusive, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν το εξωπραγματικό και άγονο περιβάλλον του Κόκκινου Κέντρου της Αυστραλίας. Αυτή η σιδηροδρομική διαδρομή αποτελεί ουσιαστικά μια ζωτική σύνδεση μεταξύ των βόρειων και νότιων ακτών της Αυστραλίας, με το τρένο να διασχίζει το Ντάργουιν στον βορρά και την Αδελαΐδα στον νότο. Το Ghan, υπόσχεται να προσφέρει την τέλεια ισορροπία άνεσης και περιπέτειας.

Royal Scotsman, A Belmond Train, Σκωτία

Έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 1985 και μέχρι σήμερα το Royal Scotsman, A Belmond Train προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία ζωής. Με μόνο 38 επιβαίνοντες, το τρένο κάνει τον γύρο των Χάιλαντς της Σκωτίας, περνάει από σημεία-ορόσημα, όπως το Kyle of Lochalsh και το Εθνικό Πάρκο Cairngorms. Η εμπειρία στο συγκεκριμένο τρένο, είναι μια εμπειρία που κυριολεκτικά θα σε συγκινήσει και το Dior Spa Royal Scotsman προσθέτει άλλο ένα απροσδόκητο επίπεδο υπερβολής. Εκεί, θα βρεις ένα καταφύγιο γαλήνης καθώς θα απολαμβάνεις τα τοπία της Σκωτίας.

Rocky Mountaineer, Βόρεια Αμερική

Ένα ταξίδι με το Rocky Mountaineer δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει, καθώς θα διασχίζεις το δραματικό τοπίο μεταξύ Βανκούβερ, Βρετανικής Κολούμπια, Μπανφ και Τζάσπερ. Από την ίδρυσή του το 1990, έχει μεταφέρει περισσότερους από δύο εκατομμύρια επισκέπτες και έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο ιδιόκτητο premium τρένο στον κόσμο. Καθώς περνάει τα άγρια Βραχώδη Όρη, το Rocky Mountaineer προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα γεωλογικό ταξίδι και μια ιδιαίτερη περιπέτεια, ενώ υπόσχεται κινηματογραφική θέα στα ορεινά τοπία του Καναδά.

Seven Stars in Kyushu, Ιαπωνία

Κάθε ίντσα του συγκεκριμένου τρένου - από τα κρεβάτια, τους νεροχύτες του μπάνιου, τα πορσελάνινα πιάτα, είναι χειροποίητα από Ιάπωνες. Κάθε ταξίδι σε αυτό το ονειρικό τρένο, περιορίζεται σε είκοσι επιβάτες. Τα δρομολόγιά του επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να απολαύσουν την καλύτερη εμπειρία και τη ζωντανή ψυχή της νήσου Kyushu, η οποία θεωρείται η πύλη προς την Ασία καθώς αποτελεί το πιο κοντινό ιαπωνικό νησί στην ηπειρωτική χώρα.

Venice Simplon-Orient-Express, Ευρώπη

H πιο εμβληματική ατμομηχανή στον κόσμο συνεχίζει να καθιερώνει πρότυπα πολυτέλειας. Για το 2023, αυτό το υπερσύγχρονο τρένο έλαβε ακόμη περισσότερες πολυτελείς ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων οκτώ νέων σουιτών, δύο εκ των οποίων είναι αυθεντικά βαγόνια της δεκαετίας του 1920 και του '30 που έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά από ειδικούς Γάλλους τεχνίτες. Επίσημα, έκανε το πρώτο του ταξίδι στις 4 Οκτωβρίου 1883 πραγματοποιώντας τη διαδρομή Παρίσι-Κωνσταντινούπολη και μέχρι και σήμερα προσφέρει τις πιο όμορφες συγκινήσεις. Την ημέρα, μπορείς να απολαύσεις τα τοπία των γαλλικών επαρχιών και των ελβετικών βουνών και τη νύχτα να ζήσεις ένα γαστρονομικό ταξίδι.

The Belmond Andean Explorer, Νότια Αμερική

Διασχίζοντας τις Περουβιανές Άνδεις, το Belmond Andean Explorer μεταφέρει τους επιβάτες μεταξύ της πόλης Αρεκίπα και Κούσκο, σε ταξίδι μίας ή δύο διανυκτερεύσεων. Κάνει ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα μέρη, όπως η λίμνη Τιτικάκα και οι συνολικά 35 καμπίνες του είναι εξοπλισμένες με ιδιαίτερες κουβέρτες από μαλλί αλπακά. Προσφέρει στους ταξιδιώτες μια αυθεντική περουβιανή αίσθηση, καθώς διασχίζει μερικές από τις υψηλότερες διαδρομές του κόσμου.