UPDATE

Νάιτζελ Λίθγκοου: Μετά την Πόλα Αμπντούλ, ακόμα δύο γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση


JTeam

4 Ιανουαρίου 2024

Νάιτζελ Λίθγκοου: Μετά την Πόλα Αμπντούλ, ακόμα δύο γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση
Splash News
Τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση, έμφυλη βία, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής αγωνίας και αμέλεια

Μόλις πριν λίγες ημέρες, η Πόλα Αμπντούλ, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Bρετανού τηλεοπτικού παραγωγού, Νάιτζελ Λίθγκοου, καταγγέλλοντάς τον για σεξουαλικές επιθέσεις το διάστημα που συνεργάζονταν σε τηλεοπτικά show ανάδειξης ταλέντων. Τώρα, ακόμα δύο γυναίκες προχώρησαν σε μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Νάιτζελ Λίθγκοου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Page Six, οι δύο γυναίκες – που επιθυμούν να διαρητήρουν την ανωνυμία τους, ήταν διαγωνιζόμενες στο show «All American Girl», το οποίο παρήγαγε ο Λάιθγκο. Και οι δύο, κατηγορούν τον ίδιο και την εταιρεία παραγωγής του για σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση, έμφυλη βία, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής αγωνίας και αμέλεια.

Οι δύο πρώην διαγωνιζόμενες του show υποστηρίζουν ότι ο παραγωγός «περπατούσε γύρω από το σετ και στα καμαρίνια, τις κοίταζε και χούφτωνε τους γλουτούς τους, καθώς και άλλων διαγωνιζομένων», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του reality show, το 2003. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι εργαζόμενοι έβλεπαν όσα γινόντουσαν, αλλά δεν έκαναν τίποτα για το καταδικάσουν.

Όπως σημειώνει το BBC, οι γυναίκες αναφέρουν επίσης ότι ο Νάιτζελ Λίθγκοου τις πήγε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες με «σεξουαλικές προθέσεις». Αν και εκείνες τον απέρριψαν, ο παραγωγός «σήκωσε το πουλόβερ του πάνω από το κεφάλι μιας γυναίκας, προσπάθησε να τη φιλήσει και έσπρωξε το σώμα της κοντά στο δικό του». Στη συνέχεια, «έβαλε με το ζόρι την άλλη γυναίκα πάνω σε ένα πιάνο, πιέζοντας το στόμα και τη γλώσσα του πάνω της».

Οι δύο πρώην διαγωνισζόμενες του show, αναφέρουν πως συνεχίζουν να υποφέρουν από «πόνο, ταλαιπωρία, σοκ, συναισθηματική δυσφορία, αμηχανία, απώλεια αυτοεκτίμησης, ντροπή, ταπείνωση, απώλεια απόλαυσης της ζωής, απώλεια κερδών και ικανότητας κερδών και/ή έχουν υποβληθεί και θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, συμβουλευτική και/ή θεραπεία».