CELEBRITIES

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Νέα καταγγελία - Ισπανίδα δημοσιογράφος τον κατηγορεί για βιασμό


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2023

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Νέα καταγγελία - Ισπανίδα δημοσιογράφος τον κατηγορεί για βιασμό
Splash News
Αυτή είναι η τρίτη μήνυση εις βάρος του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ 

Πριν λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε ότι η Εμανουέλ Ντεμπεβέρ, η πρώτη γαλλίδα ηθοποιός που κατηγόρησε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση, αυτοκτόνησε στα 60 της χρόνια, στις 7 Δεκεμβρίου. Τώρα, ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμα μήνυση, καθώς αυτή τη φορά δημοσιογράφος από την Ισπανία τον κατηγορεί για βιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ρουθ Μπάθα κατέθεσε μήνυση στην Ισπανία εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό, που συνέβη το 1995 στο Παρίσι. Η ίδια, η οποία είναι 51 ετών σήμερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατέθεσε μήνυση την περασμένη Πέμπτη στην ισπανική αστυνομία για έναν βιασμό, που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του Γάλλου ηθοποιού την 12η Οκτωβρίου του 1995 στο Παρίσι, για το περιοδικό Cinemanía.

Το συγκλονιστικό είναι πως η δημοσιογράφος εξήγησε ότι είχε ξεχάσει τελείως όσα συνέβησαν, μέχρι που διάβασε μια έρευνα τον Απρίλιο, στην οποία 13 γυναίκες κατηγορούσαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση. Όπως αφηγήθηκε η ίδια, το άρθρο της προκάλεσε «ένα εσωτερικό έναυσμα» και «εκλάμψεις» μνήμης που επιβεβαιώθηκαν από προσωπικές σημειώσεις εκείνης της εποχής, τις οποίες και βρήκε.

Η καταγγέλλουσα αποκάλυψε ότι εκείνη την εποχή ήταν 23 ετών και ο Γάλλος ηθοποιός 46 ετών. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε λόγο για «διείσδυση χωρίς καμία συναίνεση, καμία στιγμή» και περιέγραψε πως ένιωσε ότι «είχε παραλύσει» κατά τη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο και εκτυλίχθηκε στα κεντρικά της πρώην εταιρείας παραγωγής Roissy Films.

Η αστυνομία και η εισαγγελία δήλωσαν πως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την κατάθεση της μήνυσης. Σύμφωνα με τη Le Monde, από νομικής άποψης, αυτή η μήνυση έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, καθώς τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στη Γαλλία. Ωστόσο, η καταγγέλλουσα εξήγησε πως αποφάσισε να καταθέσει μήνυση με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να «βοηθήσει άλλους ανθρώπους» να κάνουν το ίδιο.

Ο ηθοποιός βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών από το 2020 για βιασμό, έπειτα από τη μήνυση της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ. Εκείνος αρνείται τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.