UPDATE

48 ώρες στο Μιλάνο: Οι must στάσεις για ένα εκπληκτικό διήμερο


Ερασμία Αρβανιτά

14 Ιανουαρίου 2024

48 ώρες στο Μιλάνο: Οι must στάσεις για ένα εκπληκτικό διήμερο
Pexels
Συγκεντρώσαμε τις must στάσεις, τις μυστικές γωνιές και τα απολαυστικά καταφύγια που υπόσχονται να κάνουν αυτές τις 48 ώρες στο Μιλάνο κάτι το εξαιρετικό

Εμπορικοί δρόμοι, γαστρονομικές απολαύσεις και ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό μωσαϊκό. Αυτά - και πολλά ακόμα, μπορεί να συναντήσει κανείς σε μόλις 48 ώρες στο Μιλάνο. Για την ακρίβεια, 48 ώρες στο Μιλάνο είναι απολύτως ιδανικές. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη ότι το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια έχουν εκτοξευτεί για την πρωτεύουσα του ιταλικού βορρά, η οποία καλωσορίζει επισκέπτες από κάθε σημείο του κόσμου και κάθε εποχή του χρόνου.

Εμείς, συγκεντρώσαμε τις must στάσεις, τις μυστικές γωνιές και τα απολαυστικά καταφύγια που υπόσχονται να κάνουν αυτές τις 48 ώρες στο Μιλάνο κάτι το εξαιρετικό. Φυσικά, οι επιλογές δεν περιορίζονται μόνο στις παρακάτω, αλλά εάν αποφασίσεις να το επισκεφτείς, πρέπει να ξέρεις από πού να αρχίσεις.

Καθεδρικός ναός του Μιλάνου

Τo πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει με μια επίσκεψη στον τρίτο μεγαλύτερο καθεδρικό ναό στην Ευρώπη. Ο Καθεδρικός ναός του Μιλάνου (Duomo di Milano) είναι χτισμένος μεταξύ 14ου και 19ου αιώνα και σίγουρα θα σε γοητεύσει με την πρώτη ματιά. Μην παραλείψεις να ανέβεις τα 250 σκαλοπάτια (μην τρομάζεις, έχει και ανελκυστήρα) για να φτάσεις στην οροφή για μια πανοραμική θέα του Μιλάνου. Εάν είσαι τυχερός και έχει καθαρή μέρα, μπορεί να θαυμάσεις και μια υπέροχη εικόνα με τις μακρινές Άλπεις.

Museo del Novecento

Στην καρδιά της Piazza Duomo, το Museo del Novecento διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή που απηχεί το πολιτιστικό μωσαϊκό του 20ου αιώνα. Διαχρονικοί πίνακες, αγάλματα και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα περιοδικών εκθέσεων, καθιστούν το συγκριμένο μουσείο μια must στάση στο ταξίδι σου. Σίγουρα, δεν πρέπει να χάσεις την αίθουσα Lucio Fontana, όπου η πανοραμική θέα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Η συγκεκριμένη αίθουσα, όχι μόνο προσφέρει ένα πλεονεκτικό σημείο για να θαυμάσεις την πρόσοψη του Duomo και την πολυσύχναστη πλατεία, αλλά και ένα απαράμιλλο σκηνικό για υπέροχες φωτογραφίες.

Galleria Vittorio Emanuele II

Μια ανάσα από τον Καθεδρικό ναό, θα βρεις την ιστορική Galleria Vittorio Emanuele II που είναι και το πρώτο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης. Εκεί, στεγάζονται οι ναυαρχίδες των σημαντικότερων ιταλικών εμπορικών σημάτων. Καταστήματα υψηλής ραπτικής, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, café και όμορφα μπαράκια σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Κάτι που μπορεί να μη γνώριζες, είναι ότι σύμφωνα με τις φήμες, ότι το εμβληματικό Aperol Spritz του Μιλάνου γεννήθηκε μέσα στην Galleria Vittorio Emanuele II.

Σκάλα του Μιλάνου

Γίνεται να παραλείψεις ένα από τα πιο διάσημα οπερετικά θέατρα στον κόσμο; Δεν γίνεται. Η Σκάλα του Μιλάνου (Teatro Alla Scala) βρίσκεται στην Piazza della Scala και είναι η πινελιά που θα δώσει ξεχωριστή γεύση σε αυτές τις 48 ώρες στο Μιλάνο. Το βράδυ μπορείς να κλείσεις τα εισιτήριά σου για μια παράσταση μπαλέτου, όπερας ή ορχήστρας. Εκτός από την ίδια την παράσταση, θα εκπλαγείς και από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Βόλτα στα κανάλια Navigli

Μπορεί η Βενετία να κλέβει τις εντυπώσεις με τα μοναδικά της κανάλια, αλλά και το Μιλάνο έχει τη δική του γοητεία με τα Navigli. Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή έχει μετατραπεί στην πιο μοντέρνα γειτονιά του Μιλάνου, αγαπημένη τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών. Συμπυκνώνει την ουσία της σύγχρονης ζωής των Μιλανέζων και εκεί μπορείς να απολαύσεις έναν δροσερό πρωινό ιταλικό εσπρέσο, μεσημεριανά διαλείμματα και aperitivo με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Must στάσεις για φαγητό και ποτό

Για café στο Ofelé

Τι καλύτερο από ένα όμορφο bistro στην καρδιά του Μιλάνου; Στο Ofelé μπορείς να απολαύσεις από πρωινό μέχρι μεσημεριανό γεύμα και να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική εμπειρία, πίνοντας café, σοκολάτα, τσάι από βότανα ή ακόμα και ένα ποτήρι κρασί. Τα πιάτα του είναι με εποχιακά υλικά και φημίζεται για το νόστιμο comfort food που σερβίρει για brunch.

Για παραδοσιακή ιταλική κουζίνα στη La Latteria

H La Latteria είναι μια υπέροχη trattoria στην πλατεία San Marco του Μιλάνου. Εκεί, θα γευτείς τη σπιτική ιταλική κουζίνα, μέσα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Τo menu αλλάζει καθημερινά ώστε να αντικατοπτρίζει τις εποχές και τα διαθέσιμα τοπικά υλικά. Έχει μόλις 8 τραπέζια, γι’ αυτό ετοιμάσου να συναντήσεις αρκετό κόσμο και μεγάλη αναμονή.

Για κρασί στην Osteria Alla Concorrenza

Εάν θέλεις να ζήσεις τη γοητεία μιας παραδοσιακής Osteria, τότε η Osteria alla Concorrenza στο Μιλάνο, είναι μονόδρομος. Σε αυτό το ιδιαίτερο μαγαζί θα απολαύσεις σπιτικά πιάτα και θα γευτείς ιδιαίτερα φυσικά κρασιά σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το menu περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων, δελεαστικά πλατό με αλλαντικά, focaccia di Recco και ποικιλίες από λαχανικά τουρσί.