UPDATE

Travel hacks: 7 tips για να βρίσκεις οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια


Ερασμία Αρβανιτά

11 Ιανουαρίου 2024

Travel hacks: 7 tips για να βρίσκεις οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια
Pexels/ Leah Kelley
Τα απαραίτητα tips για low budget εμπειρίες

Σίγουρα θα έχεις παρακολουθήσει πολλές φορές αυτά τα βιντεάκια στο TikTok με τα απαραίτητα tips για να βρίσκεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή για να ανακαλύψεις ξαφνικά πτήσεις σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Όλα επηρεάζονται από το πότε θέλεις να ταξιδέψεις, σε ποια περιοχή, σε ποια περίοδο και πολλούς ακόμη παράγοντες. Ξέρουμε, κάποιες φορές η αναζήτηση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων μπορεί να είναι κυριολεκτικά μια τρέλα και η παρακολούθηση των προσφορών ή των newsletters των αεροπορικών εταιρειών μπορεί να μοιάζει με δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Αυτά τα tips, θα κάνουν πιθανόν τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη και θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια.

Κλείσε τα εισιτήρια και ταξίδεψε μεσοβδόμαδα

Η ζήτηση και οι τιμές των αεροπορικών εισιτήριων κορυφώνονται τα Σαββατοκύριακα, ενώ η Τρίτη και η Τετάρτη είναι συνήθως οι φθηνότερες ημέρες για να ταξιδέψεις. Το ιδανικό είναι να συγκρίνεις τις τιμές όλου του μήνα πριν κλείσεις το οτιδήποτε. Οι περισσότεροι ιστότοποι αεροπορικών εταιρειών έχουν ένα ημερολόγιο με τους ημερήσιους ναύλους όταν κάνεις αναζήτηση, καθιστώντας εύκολο τον εντοπισμό των φθηνών ημερών για να ταξιδέψεις.

Να είσαι πιο flexible με τον προορισμό

Η περίοδος αιχμής στην Ελλάδα, δεν είναι απαραίτητα η ίδια με την περίοδο αιχμής σε άλλα μέρη στον κόσμο. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το πού πας. Εάν δεν σε ενδιαφέρει το πού πας, μπορείς να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο κόλπο:

  • Πήγαινε στο Skyscanner
  • Βάλε το αεροδρόμιο από το οποίο θέλεις να ξεκινήσεις
  • Κάνε κλικ στο πλαίσιο προορισμού και επίλεξε την επιλογή «παντού»
  • Έπειτα, βάλε τις ημερομηνίες και συνέχισε στην αναζήτηση

Έτσι, θα δεις μια λίστα με όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο που επέλεξες εκείνη την ημερομηνία, από τις φθηνότερες στις πιο ακριβές.

Κάνε μια σύγκριση τιμών πριν κλείσεις εισιτήρια

Οι ιστότοποι κρατήσεων μπορεί να συγκρίνουν τα δρομολόγια και τις τιμές ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αλλά συχνά είναι χρήσιμο να το κάνεις και εσύ. Μπες στο Skyscanner ή στο Google για να δεις τις τιμές που χρεώνουν τα διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία και οι αεροπορικές εταιρείες για ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Κλείσε εισιτήρια off season

Όπως και να το κάνουμε, οι χρεώσεις είναι διαφορετικές εάν προσπαθήσεις να κλείσεις εισιτήρια τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Δεκέμβριο. Οι τιμές δεν μειώνονται κατά την περίοδο των διακοπών λόγω της μεγάλης ζήτησης. Γι’αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξεις πτήσεις για την ενδιάμεση περίοδο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Ψάξε αεροπορικά εισιτήρια μέσω ανώνυμης περιήγησης

Αυτός είναι ακόμα ένα από τα βασικά βήματα για να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Οι τιμές των πτήσεων αλλάζουν ανάλογα με τη ζήτηση, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν δεδομένα σχετικά με το πόσοι άνθρωποι αναζητούν και αγοράζουν εισιτήρια για να υπολογίσουν τις τιμές τους. Σίγουρα, θα έχεις προσέξει ότι όσο πιο πολύ ψάχνεις μια συγκεκριμένη πτήση, η τιμή της αυξάνεται.

Οι πτήσεις με ανταπόκριση μπορεί να είναι φθηνότερες

Εάν θέλεις να κάνεις κράτηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, είναι προτιμότερο να κλείσεις μια πτήση με ανταπόκριση, παρά μια απευθείας πτήση. Προφανώς, αυτό μπορεί να είναι πιο κουραστικό, αλλά θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα. Πρόσεξε, όμως, γιατί πρέπει να έχεις επίγνωση του κινδύνου που ενέχει αυτή η επιλογή. Εάν μία από τις προηγούμενες πτήσεις καθυστερήσει, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάσεις την πτήση ανταπόκρισης.

Κλείσε τα εισιτήρια μεμονωμένα και όχι για πολλά άτομα

Εάν ταξιδεύεις με group, αντί να κλείσεις πολλά εισιτήρια μαζί, κλείσε μεμονωμένα εισιτήρια. Η τιμή που πληρώνεις για κάθε μεμονωμένο εισιτήριο μπορεί να είναι χαμηλότερη από την τιμή που για πολλαπλά εισιτήρια μαζί. Πού οφείλεται αυτό; Στο ότι μερικές φορές μόνο λίγες θέσεις είναι διαθέσιμες σε χαμηλότερες τιμές σε μια συγκεκριμένη πτήση.