UPDATE

Ξιφασκία: Ξεκινούν Γκουντούρα και Γεωργιάδου με το γκραν πρι της Τύνιδας


JTeam

9 Ιανουαρίου 2024

Ξιφασκία: Ξεκινούν Γκουντούρα και Γεωργιάδου με το γκραν πρι της Τύνιδας
Ξεκινούν τους αγώνες οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχοι, Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου

Η Ολυμπιακή χρονιά ξεκινά με τις κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχους να βρίσκονται στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης σπάθης γυναικών, με την Δώρα Γκουντούρα να βρίσκεται στο Νο2 και την Δέσποινα Γεωργιάδου στο Νο5.

Οι δυο τους θα ξεκινήσουν την αγωνιστική σεζόν τους από το Παγκόσμιο κύπελλο της Τύνιδας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12-14 Γενάρη. Πιο συγκεκριμένα, η Γεωργιάδου επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Τυνησίας ως η κάτοχος του τίτλου του 2023, τον οποίο είχε κατακτήσει νικώντας στον τελικό με 15-12 την Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές. Το χρυσό στην Τύνιδα ήταν το δεύτερο της καριέρας της σε γκραν πρι μετά από αυτό του γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021.

Η Γκουντούρα, η οποία είναι αθλήτρια Team Future της bwin, στο περσινό γκραν πρι της Τυνησίας είχε καταλάβει τη 19η θέση και τώρα ετοιμάζεται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Η ίδια όπως και η Γεωργιάδου θα ξεκινήσουν από το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης λόγω των θέσεών τους στην κατάταξη.

Παρούσα θα είναι και η Αθηνά Μαυρικάκη, η οποία θα είναι η πρώτη που θα πάρει θέση στην πίστα την Παρασκευή 12/1 στη φάση των πουλ του προκριματικού γύρου με στόχο να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14/1.

Διάβασε τη συνέχεια στο GWomen