UPDATE

Ιντεάλ: Έκλεισε και επίσημα ο ιστορικός κινηματογράφος - «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»


JTeam

10 Ιανουαρίου 2024

Ιντεάλ: Έκλεισε και επίσημα ο ιστορικός κινηματογράφος - «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»
@Eurokinissi
Το Ιντεάλ, ο ιστορικός κινηματογράφος στην Αθήνα έκλεισε. Η ανακοίνωση απ' έξω από το σινεμά

Με μία λιτή ανακοίνωση των 13 λέξεων, που τοποθετήθηκε απ' έξω, ο ιστορικός κινηματογράφος «Ιντεάλ» έκλεισε μετά από 100 χρόνια λειτουργίας προκειμένου να ανοικοδομηθεί και να δημιουργηθεί στη θέση του ένα ξενοδοχείο.

«Ο κινηματογράφος θα παραμείνει κλειστός λόγω ανοικοδόμησης. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση έξω από το Ιντεάλ επιβεβαιώνοντας έτσι και επίσημα το «λουκέτο».

Jenny.Gr
@Eurokinissi

Ιντεάλ: Λουκέτο μετά από 100 χρόνια για να γίνει ξενοδοχείο

Η «βαριά βιομηχανία της χώρας», κοινώς ο τουρισμός, φαίνεται πως θα αποτελέσει το μέλλον για το κέντρο της Αθήνας, τα ιστορικά κτίρια του οποίου μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, πανδοχεία για να υποδεχθούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους από το εξωτερικό.

Το Ιντεάλ, δυστυχώς, δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα καθώς οι διαχειριστές του αρχαιότερου κινηματογράφου της χώρας, τα αδέλφια Σπέντζου, παραδίδουν τα κλειδιά στον ξενοδοχειακό όμιλο Μήτση στον οποίο εκμισθώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ ολόκληρο κτίριο του Τσίλλερ, των 8.000 τ.μ., που στεγάζει και τα 830 τ.μ. του σινεμά.

Η αξία του Ιντεάλ στη διαμόρφωση ενός σινεφίλ σκεπτόμενου κοινού έχει αποδειχθεί. Γι’ αυτό άλλωστε και οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Δεν κλείνει ένα απλό σινεμά, κλείνει ένα σινεμά - ορόσημο για την πόλη. Ταινίες όπως η «Η Σιωπή των Αμνών», «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», «Pulp Fiction» και «Ο Κυνηγός» αποτέλεσαν έργα που άφησαν εποχή κατά την πρεμιέρα τους στο Ιντεάλ και το αθηναϊκό κοινό, σίγουρα έχει έστω μια ιστορία, μια ανάμνηση να μοιραστεί.

«Είμαστε ενωμένοι γιατί αυτοί οι κινηματογράφοι ισοδυναμούν με πολιτιστικά μνημεία» είπε ο Λευτέρης Χαρίτος, επικεφαλής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

«Το Ιντεάλ άνοιξε το 1921 και είναι σχεδόν τόσο παλιό όσο και ο ίδιος ο κινηματογράφος. Το να του κάνουν αυτό που θέλουν είναι σαν να σκοτώνουν την Ακρόπολη του κινηματογράφου στην Αθήνα. Είναι ντροπή ακόμη και να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο».

Με πληροφορίες από το Reader.gr