UPDATE

Η Τζένι Ερμόσο μιλά για τη σεξουαλικότητά της και τη διαφορά στο coming out σε ποδόσφαιρο γυναικών κι ανδρών


JTeam

19 Ιανουαρίου 2024

Η Τζένι Ερμόσο μιλά για τη σεξουαλικότητά της και τη διαφορά στο coming out σε ποδόσφαιρο γυναικών κι ανδρών
Η Ισπανίδα σταρ του ποδοσφαίρου Τζένι Ερμόσο μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της και για το πώς είναι «πολύ πιο εύκολο» να κάνεις coming out στο ποδόσφαιρο γυναικών απ' ό,τι στο ανδρικό

ΗΤζένι Ερμόσο ήταν το κεντρικό πρόσωπο στα πρωτοσέλιδα τον τελευταίο χρόνο, αφού ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες τη φίλησε στα χείλη χωρίς την συγκατάθεσή της μετά τη νίκη της «ρόχα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επί της Αγγλίας, σε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε το ποδόσφαιρο και αποτέλεσε αφετηρία για σημαντικές αλλαγές εντός της Ομοσπονδίας της χώρας.

Η 33χρονη απέκτησε μια δημοφιλία που δεν είχε ως εκείνο το σημείο στην καριέρα της και τη «χρησιμοποίησε» με ευεργετικό τρόπο αφού βγήκε μπροστά κατήγγειλε το φιλί και βοήθησε την προώθηση του κινήματος #MeToo στην Ισπανία. Τώρα αποφάσισε να μιλήσει για την σεξουαλικότητά της. Είπε ότι ποτέ δεν συζήτησε το θέμα με την οικογένειά της μεγαλώνοντας, αλλά ότι ήταν πολύ πιο εύκολο να αποδεχτεί το γεγονός ότι έκανε coming out ως γυναίκα ποδοσφαιρίστρια παραδεχόμενοι ότι οι άνδρες ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο αγώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen