UPDATE

Εκατομμυριούχος αποκαλύπτει τα 3 πράγματα που τσιγκουνεύεται


JTeam

29 Ιανουαρίου 2024

Εκατομμυριούχος αποκαλύπτει τα 3 πράγματα που τσιγκουνεύεται
Σε τι δεν είναι σπάταλη;

Η Ρέιτσελ Ρότζερς έχει τέσσερα παιδιά, είναι CEO και εκατομμυριούχος. Είναι η ιδρύτρια της Hello Seven, μίας συμβουλευτικής εταιρείας που βοηθά μικρές επιχειρήσεις και έβγαλε το πρώτο της εκατομμύριο το 2017.

Μιλώντας στο CNBC, εξήγησε πως, προκειμένου να διατηρήσει και να αυξήσει την περιουσία της, χρειάζεται να προσέχει τα έξοδά της. Έδωσε, λοιπόν, τα 3 πράγματα που τσιγκουνεύεται.

Τον χρόνο της

Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, «θα πω ναι σε οτιδήποτε μου προσφέρει αρκετά χρήματα, ενέργεια, χρόνο ή χαρά», είπε. Επομένως, δεν θα κάνει τίποτα που δεν ικανοποιεί όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανείς άλλος;
  • Θα ωφελήσει την εταιρεία;
  • Θα αυξήσει την περιουσία της;
  • Θα ωφελήσει τη ζωή της;

Τις οικογενειακές διακοπές

Αυτό που έχει καταλάβει, είναι ότι οι ακριβές διακοπές δεν είναι συνώνυμο των καλών διακοπών. Δεν θα πληρώσει πανάκριβα ξενοδοχεία, ούτε πανάκριβα εστιατόρια, όταν ταξιδεύει με την οικογένειά της. Αυτό θα το κάνει μόνο στα επαγγελματικά ταξίδια, ώστε να περάσει πιο εύκολα η ώρα.

Τα ρούχα

Ναι, θα επενδύσει σε ακριβά ρούχα για τη δουλειά. Δεν πρόκειται να σπαταλήσει χρήματα για αυτά που φορά όταν είναι σπίτι, ωστόσο. «Όσα μηδενικά κι αν έχει ο λογαριασμός μου, θα τα τσιγκουνευτώ», εξήγησε.