UPDATE

Αυτή είναι η πιο σέξι γλώσσα στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα


JTeam

6 Φεβρουαρίου 2024

Αυτή είναι η πιο σέξι γλώσσα στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Ούτε τα γαλλικά, αλλά ούτε και η βρετανική προφορά, δεν πήραν την πρωτιά

Μια νέα έρευνα έγινε από την πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Babbel, σχετικά με το ποια γλώσσα θεωρεί το κοινό πως είναι η πιο σέξι. Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 άνθρωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, αλλά και την Πορτογαλία.

Στην ερώτηση για το ποια γλώσσα θεωρείται πιο σέξι, ρομαντική και παθιασμένη, τα Ιταλικά είχαν την πρωτιά. «Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της» εξήγησε ο καθηγητής γλωσσών του Babbel, Νόελ Γουλφ στην Daily Mail. «Η άνοδος και η πτώση του τόνου στην ομιλούμενη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική» συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση των ήχων ‘r’, μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά».

Jenny.Gr
Eurokinissi

Τα βρετανικά κέρδισαν στην κατηγορία της πιο «ευγενικής γλώσσας», ενώ τα γερμανικά στέφθηκαν ως πιο άμεση. Σε παλαιότερη έρευνα της εταιρείας για το 2017, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άτομα, αναδείχθηκαν τα γαλλικά ως η γλώσσα με την πιο «σέξι προφορά» και στη δεύτερη θέση είχαν έρθει τα ιταλικά.

«Οι Άγγλοι ομιλητές έλκονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ιταλική» σημείωσε τότε η γλωσσολόγος Πάτι Άντανκ, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου.

«Συγκριτικά, γλώσσες όπως η ταϊλανδέζικη ή η μανδαρινική μπορεί να ακούγονται σκληρές επειδή χρησιμοποιούν τονικές διακρίσεις», πρόσθεσε. «Ακούγεται πολύ αφύσικο και απροσδόκητο».