UPDATE

Βασιλιάς Κάρολος: Ο Ουίλιαμ αναλαμβάνει κάποια καθήκοντα και ο Χάρι επιστρέφει εσπευσμένα


JTeam

6 Φεβρουαρίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Ο Ουίλιαμ αναλαμβάνει κάποια καθήκοντα και ο Χάρι επιστρέφει εσπευσμένα
Splash News
Μουδιασμένοι οι Βρετανοί μετά τις ανακοινώσεις - Τι θα ακολουθήσει στο παλάτι

Μετά τη διάγνωση του με καρκίνο, ο Βασιλιάς Κάρολος θα παραμείνει αρχηγός του κράτους, αλλά θα αποσυρθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, όπως ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα (5/2) τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Την σκυτάλη παίρνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τα περισσότερα καθήκοντα για λογαριασμό του πατέρα του. Ο 41χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ τις τελευταίες ημέρες, είχε αφήσει κατά μέρος προσωρινά τα βασιλικά του καθήκοντα για να ασχοληθεί με τη φροντίδα της συζύγου του, της Κέιτ Μίντελτον και των παιδιών τους, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε εκείνη στην κοιλιακή χώρα.

Jenny.Gr
Splash News

Ωστόσο, από αυτή την εβδομάδα επιστρέφει στο παλάτι με ακόμη πιο επιβαρυμένο πρόγραμμα. Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα ξεκινώντας από μια επίσκεψη την Τετάρτη στο Κάστρο του Ουίνδσορ και μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων που αφορά στην υγεία.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να συνεχίσει τις συνεδριάσεις με το συμβούλιό του αλλά οι λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιηθούν είναι ακόμη υπό επεξεργασία. Αναμένεται επίσης να υπάρξουν εναλλακτικές ρυθμίσεις για την εβδομαδιαία ενημέρωσή του από τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, εάν οι γιατροί τον συμβουλέψουν να ελαχιστοποιήσει κάθε προσωπική επαφή.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο αναμένεται να φτάσει σήμερα και ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος ενημερώθηκε προσωπικά από τον πατέρα του για τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Jenny.Gr
Splash News

«Ο δούκας μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωση. Θα ταξιδέψει στη Βρετανία για να τον δει τις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε στο Press Association πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα Χάρι. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ που θα παραμείνουν στο σπίτι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.