UPDATE

Η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη ανεβάζει την «Πρόβα» του Ανούιγ στο Θέατρο NOŪS


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2024

Η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη ανεβάζει την «Πρόβα» του Ανούιγ στο Θέατρο NOŪS
Η σκηνοθέτρια και θεατρολόγος Αλεξάνδρα Βουτζουράκη μάς μιλάει για την παράσταση «Η Πρόβα» στο Θέατρο NOŪS και τα αίτια που οδηγούν τον σύγχρονο άνθρωπο να εγκλωβίζεται σε “κουτάκια”

Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Τμήματος Ψυχολογίας της Παντείου, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Θεατρολογία, η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη έχει συνεργαστεί, ως ηθοποιός, σκηνοθέτις, βοηθός σκηνοθέτη και μεταφράστρια, με σημαντικούς κρατικούς και ιδιωτικούς θιάσους, όπως το Εθνικό Θέατρο και η «Αθηναϊκή Σκηνή». Αυτή την περίοδο παρουσιάζει, στο Θέατρο NOŪS, το έργο του Ζαν Ανουίγ, «Η Πρόβα».

Η παράσταση, που ανεβαίνει σε διασκευή-σκηνοθεσία της ίδιας, μάς μεταφέρει σε έναν πύργο, στη Γαλλία του μεσοπολέμου, όπου ένας κόμης, διασκεδάζει την πλήξη του σκηνοθετώντας ένα έργο του Μαριβώ. Ηθοποιοί, απόλυτα υποταγμένοι στα καπρίτσια του είναι η γυναίκα του, ο εραστής της, η ερωμένη του, ο καλύτερος του φίλος και μια νεαρή γκουβερνάντα η οποία έρχεται να υπενθυμίσει στους ήρωες πως υπήρξαν κάποτε άνθρωποι με τα δικά τους αισθήματα και σκέψεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr