UPDATE

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του πέθαναν με ευθανασία


JTeam

10 Φεβρουαρίου 2024

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του πέθαναν με ευθανασία
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μια απίστευτη ιστορία αγάπης

Με ευθανασία επίλεξαν ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του, Εζενί για να φύγουν από τη ζωή.

Το κέντρο μελετών The Rights Forum που είχε ιδρύσει ο ίδιος, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή τον θάνατο του ζευγαριού που αποφάσισε να βαδίσει και στην... επόμενη ζωή μαζί, εκτός από τη αυτή.

Η ενημέρωση για το τέλος τους

Τη Δευτέρα, ο 93χρονος Ντρις φαν Αχτ και η συνομήλικη σύζυγός του, Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ έφυγαν από τη ζωή στην πόλη Ναϊμέχεν και κηδεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με όλα όσα έγιναν γνωστά.

Τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι αντιμετώπιζε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας, γι' αυτό και οι δυο τους είχαν κλειστεί στο σπίτι τους και απέφευγαν να βγουν έξω.

«Πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του The Rights Forum. Επίσης επισημαίνεται πως έπειτα από επτά δεκαετίες στο πλευρό του, η Εζενί ήταν πάντα για τον Ντρις φαν Αχτ «το κορίτσι του».

Ποιος ήταν ο Ντρις φαν Αχτ

Μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Έκκλησης (CDA), ο Ντρις φαν Αχτ διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1977 έως το 1982.

Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και είχε επικρίνει την ολλανδική κυβέρνηση για μεροληπτική στάση στο Μεσανατολικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ