UPDATE

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές - Έρχονται ανοιξιάτικες θερμοκρασίες


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2024

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές - Έρχονται ανοιξιάτικες θερμοκρασίες
@eurokinissi
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Με συννεφιά, βροχές αλλά χωρίς κρύο θα κυλήσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τόσο σήμερα όσο και αύριο. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί της Τρίτης θα έχουμε φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία (τοπικά) στη ΒΔ Αττική, στα ανατολικά της Πελοποννήσου.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Πελοπόννησο και στα δυτικά της βόρειας Κρήτης. Το βράδυ καταιγίδες θα ξεσπάσουν στη δυτική παράκτια ζώνη της Πελοποννήσου και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13 βαθμούς στα κεντρικά, στους 8 με 13 στα βόρεια και στους 15 στα νότια. Στα ανατολικά θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς και στα δυτικά στους 16 βαθμούς.

Οι επόμενες ήμερες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας θα έχουμε αλλαγή στη θερμοκρασία προς τα πάνω και πάλι προς ανοιξιάτικα επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Οι βροχές μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στην Κεντρική Στερεά και στο Κεντρικό Ιόνιο πρόσκαιρα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 9 βαθμούς), 4 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 1 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο), 9 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικής βροχής περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα παροδικών τοπικών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Mε πληροφορίες από Reader.gr