UPDATE

P&G: Μικρές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2024

P&G: Μικρές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας
H δέσμευση της P&G εμπνέει τους ανθρώπους της σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα, ώστε να συνεχίζουν να δημιουργούν μικρές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας

Η αλήθεια είναι, πως κάθε μέρα, όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, περιποιούμαστε τα μαλλιά μας, πλένουμε τα πιάτα ή τα ρούχα μας, όταν ξυριζόμαστε ή ακόμα και όταν αλλάζουμε την πάνα του μωρού μας, δεν σκεφτόμαστε την επιστήμη ή την τεχνολογία πίσω από αυτά τα προϊόντα.

Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει μια, πολλές φορές, εντυπωσιακή επιστήμη πίσω από όλα αυτά – επιστήμη που έχει βελτιώσει τις καθημερινές στιγμές μας, ακόμα κι αν δεν την παρατηρούμε. Υπάρχει αντίστοιχα ένας εντυπωσιακός αριθμός επιστημόνων και ειδικών, που βρίσκονται στην κορυφή των ειδικοτήτων τους και είναι αφοσιωμένοι στην κατανόηση όλων αυτών των καθημερινών μας στιγμών, σε κάθε μας κίνηση, κάθε συνήθεια και σε κάθε ηλικία, ώστε να φέρουν αυτή την επιστήμη στα σπίτια μας, κάθε ημέρα.

Αυτή είναι η δέσμευση της P&G που εμπνέει τους ανθρώπους της σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα, ώστε να συνεχίζουν να δημιουργούν μικρές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας.

Άψογη καθαριότητα σε μια κάψουλα ARIEL

Από το 1969 μέχρι και σήμερα το Ariel αναλαμβάνει το πλύσιμο των ρούχων σε χιλιάδες νοικοκυριάστην Ελλάδα! Και το 2000 φέρνει την επανάσταση της κάψουλας! Κάτι τόσο μικρό, αλλά τόσο καινοτόμο…

8 χρόνια έρευνας, 50πατέντες, 2000 τεστ καταναλωτών, 6000τεστ σε διαφορετικές συνθήκες για άψογη καθαριότητα σε κάθε ποιότητα νερού αλλά κυρίως σε θερμοκρασία 30 °C.

Το πλύσιμο των ρούχων καταναλώνει ενέργεια και όσο πιο υψηλή θερμοκρασία χρησιμοποιούμε στο πλυντήριο τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση ενέργειας αλλά και το αποτύπωμα του άνθρακα στο περιβάλλον.

Jenny.Gr

Γνωρίζετε το μέσο όρο πλύσης στην Ευρώπη; Είναι 60°C.

Πλένοντας σε πιο χαμηλή θερμοκρασία το πλύσιμο γίνεται πιο οικονομικό για όλους μας άλλα και λιγότερο επιβαρυντικό για το περιβάλλον.

  • Εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε πλύση έως και 60%
  • Εξοικονόμηση ενέργειας που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση 300.000 νοικοκυριών! Πώς; Αν όλοι στην Ευρώπη γυρίζαμε στους 30°C. Και το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, θα ήταν σαν να απομακρύνουμε 2 εκατομμύρια αμάξια από τους δρόμους!

Και οι καινοτομίες συνεχίζουν:

  • Χάρτινη συσκευασία άρα εξοικονόμηση πλαστικού
  • Φιλικό στη χρήση για όλους ακόμα και από ανθρώπους με περιορισμούς στην όραση, καθώς μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό στη χάρτινη συσκευασία με ειδική εφαρμογή και να ενημερωθούν για το τι αγοράζουν.

Η καθαριστική δύναμη της «σταγόνας» Fairy

To Fairy λανσάρεται στην Ελλάδα το 1988 και κερδίζει την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών με την αποτελεσματικότητα και τη διάρκειά του! Η διαφήμιση με τα εορταστικά γεύματα στη Βιλαρίμπα και στο Βιλαμπάχο κάνει αίσθηση ενώ η έκφραση «στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν» γίνεται σλόγκαν.

Και το Fairy εξελίχθηκε, και οι καινοτομίες διαδέχτηκαν η μία την άλλη, για να φτάσουμε σήμερα, στο Fairy Max Power για πλύσιμο πιάτων στο χέρι και στις κάψουλες πλυντηρίου Fairy Platinum Plus.

Jenny.Gr
  • Πλύσιμο στο χέρι: Χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία του νερού στους 23°C (θερμοκρασία δωματίου), όταν πλένεις τα πιάτα μπορείς να εξοικονομήσει ενέργειαέως και 50%. Πιθανώς να πιστεύεις ότι το πιο ζεστό νερό κάνει καλύτερη δουλειά στο πλύσιμο των πιάτων αλλά ακόμη και σε πιο κρύο νερό, το FAIRY MAX POWER με περισσότερη δύναμη σε κάθε σταγόνα, απομακρύνει το σκληρό λίπος. Με έως και 4x λιγότερο τρίψιμο στα ξεραμένα λίπη, κάνει τα πιάτα καθαρά και αστραφτερά! Και με το ανάποδο μπουκάλι χρησιμοποιείς και την τελευταία του σταγόνα…
  • Αλλά πως φτάσαμε έως εδώ; Για να φτάσουμε σε αυτό το νούμερο (23°C), έγινε έρευνα σε καταναλωτές στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καταλάβουμε σε τι θερμοκρασία πλένουμε τα πιάτα μας σήμερα. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, μπορέσαμε να προσδιορίσουμε το μέσο όρο του ποσοστού της ενέργειας (απαραίτητη για να ζεσταθεί το νερό) που μπορούν να εξοικονομήσουν τα νοικοκυριά, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία πλυσίματος των πιάτων (από 36°C) στους 23°C
  • Πως είναι άραγε η αίσθηση στους 23°C; Μια θερμοκρασία ανεκτή αρκετά για να πλύνεις τα πιάτα, ενώ την ίδια στιγμή κάνεις και οικονομία. Δεν πρόκειται για θερμοκρασία ψύχους-κανείς άλλωστε δε θέλει να βάζει τα χέρια του σε παγωμένο νερό! – αλλά σε πιο χλιαρό,όπως είναι η θερμοκρασία δωματίου.
  • Πλύσιμο στο πλυντήριο Πιάτων: Δοκίμασε τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων Fairy Platinum Plus που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να δρουν τη στιγμή που πέφτει το νερό, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθείς να έχεις το πεντακάθαρο αποτέλεσμα που θα περίμενες απο το Fairy, ακόμα και στο σύντομο κύκλο. Το αποτέλεσμα; Λιγότερος χρόνος και ρεύμα για το πλύσιμο των πιάτων.

Μικρές καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας: Gillete

Η ιστορία της Gillette είναι μια αέναη αναζήτηση της τελειότητας. Περικλείει μέσα της το πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία. Αλλά, πάνω από όλα, αφορά το πιο άνετο και βαθύ ξύρισμα.

Από τη μονή λεπίδα των κουρείων που απαιτούσε δεξιοτεχνία, έπρεπε σίγουρα να υπάρχει ένας πιο ασφαλής τρόπος ξυρίσματος. Και τον ανακάλυψε ο King C.Gillette το 1900, δημιουργώντας την πρώτη λεπίδα ασφαλείας, τόσο λεπτή και ακριβής που οι ειδήμονες του MIT θεωρούσαν αδύνατο να δημιουργηθεί. Έτσι όλοι οι άνδρες μπορούσαν να απολαμβάνουν επαγγελματικό ξύρισμα, στην άνεση του σπιτιού τους.

Jenny.Gr

Το όραμά του αποτέλεσε την έμπνευση για περισσότερα από 100 χρόνια καινοτομίας και μας επιτρέπει να εξελίσσουμε την εμπειρία ξυρίσματος ανά τον κόσμο, προσφέροντας «Ό,τι καλύτερο για τον Άντρα».

Το σχήμα της κεφαλής και ο αριθμός των λεπίδων έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και έχουμε φτάσει στην καινοτομία Gillette ProGlide. Μια ξυριστική μηχανή με τεχνολογία FlexBall™, που σχεδιάστηκε για μέγιστη επαφή με κάθε γωνία του ανδρικού προσώπου,ενώ η κάθεμια από τις 5 Pro Blades™ λεπίδες προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στο χειρισμό ακόμα καιαπό ένα χειρουργικό νυστέρι!

Ο παππούς δημιουργός των Pampers!

Και όμως, τα Pampers τα δημιούργησε ένας παππούς στην προσπάθειά του να βρει έναν πιο εύκολο τρόπο να αλλάξει την πάνα στον εγγονό του. Το απoτέλεσμα ήταν η γέννηση των Pampers -της πρώτης πάνας μίας χρήσης το 1950!

Από τότε, μια σειρά από διαδοχικές καινοτομίες διαμόρφωσαν τα Pampers όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Αυτοκόλλητες ταινίες εφαρμογής, πάνες όλο και πιο λεπτές, αλλά απίστευτα απορροφητικές.

Tα Pampers Premium Care, με το κάλυμμα Derma Comfort που περιέχει πάνω από 1000 απορροφητικούς μικροπόρους, απομακρύνει άμεσα την υγρασία από το δερματάκι του και την κλειδώνει μέσα στην πάνα. Έτσι η ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού παραμένει στεγνή και προστατευμένη.

Γνωρίζατε ότι τα Pampers προσφέρουν την καλύτερη φροντίδα ακόμα και στα πρόωρα μωράκια που μπορεί να ζυγίζουν μόνο 800 γραμμάρια;

Χρειάστηκαν πάνω από 10.000 ώρες έρευνας και συνεργασία με πάνω από 100 ειδικούς μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών, για να δημιουργηθεί ηπιο μικρή πάνα που υπάρχει με καινοτομίες όπως τις αθόρυβες κολλητικές ταινίες που εξασφαλίζουν τον απρόσκοπτο ύπνο των πρόωρων μωρών, τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε όλη της την επιφάνεια για να παραμένουν στεγνά, την ελαστικότητα στα πόδια για να μπορούν να αναπτύσσονται σωστά και την εύκολη εφαρμογή.

Η πρώτη πάνα για τους μικρούς «μαχητές» διατίθεται δωρεάν σε όλα τα μαιευτήρια της Ελλάδας.

Η Pampers προστασία και στα μωρομάντηλα

Jenny.Gr

Κατασκευασμένα από:99% νερό, υψηλής ποιότητας βαμβάκι και 0% πλαστικό. Τα μωρομάντηλα Pampers Harmonie Aqua Wipes προστατεύουν το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού, προσφέροντας μια απαλή εμπειρία καθαρισμού. Φτιαγμένα με ίνες 100% φυσικής προέλευσης, όλες από φυτά που καλλιεργούνται και συλλέγονται με βιώσιμο τρόπο. Δερματολογικά ελεγμένα, χωρίς οινόπνευμα, άρωμα και χρωστικές.

PANTENE: H Δύναμη της Προβιταμίνης!

1960: Οι Ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η δύναμη της Προβιταμίνης που μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν σε εγκαύματα, ήταν ευεργετική και για τα μαλλιά. Και έτσι γεννήθηκε το Pantene Pro-V! Στην αρχή έγινε μια περιζήτητη λοσιόν υψηλής ποιότητας για τα μαλλιά. Αλλά όσο η ζήτηση αυξανόταν,δημιουργήθηκαν οι πρώτες σειρές Pantene για λούσιμο.

Το Ελβετικό Ινστιτούτο Βιταμινών – υπεύθυνο για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων που διαθέτουν βιταμίνες – πιστοποίησε τη φόρμουλα του Pantene Pro-V. Αρχικά, ήταν διαθέσιμο μόνο στην Ευρώπη αλλά το ανακάλυψαν οι γυναίκες και σε άλλα μέρη του κόσμου και έτσι σύντομα επεκτάθηκε στην Αμερική και στην Κίνα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν που το Pantene έχει συνδεθεί με υγιή και δυνατά μαλλιά! Από τότε μέχρι σήμερα οι καινοτομίες είναι πολλές!

Jenny.Gr

Χάρισε στα μαλλιά σου ακόμα περισσότερη δύναμη* και λάμψη με τη σειρά PantenePro-V Αναδόμηση & Προστασία και τη σύνθεση Bond Technology, την υψηλότερη συγκέντρωση προβιταμίνης Β5, λιπιδίων και αντιοξειδωτικών που προστατεύουν και δυναμώνουν. Τα μαλλιά, μειώνοντας τη φθορά απότους εσωτερικούς και εξωτερικούς ρύπους, τονώνοντας τη φυσική ανάπτυξη της τρίχας και ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Δημιουργείται έτσι η απαραίτητη προϋπόθεση για δυνατά μαλλιά, τα οποία λάμπουν από υγεία είτε είναι φυσικά, είτε βαμμένα.