UPDATE

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη στην Αθήνα


JTeam

28 Φεβρουαρίου 2024

Κέντρο Αθήνας
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Πώς θα λειτουργήσει το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας

Στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωράει η Αστυνομία ενόψει των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από ώρα 09:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συναθροίσεις – συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία, ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε συγκέντρωση για την ημέρα της απεργίας είναι στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

Στην απεργία θα συμμετέχουν η ΟΛΜΕ με τους καθηγητές, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι εργαζόμενοι σε ταξί, η ΠΝΟ με τα πλοία, καθώς και οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ – προαστιακό – μετρό.

Παράλληλα, στάση εργασίας θα έχουν τα λεωφορεία και τρόλεϊ, από έναρξη της βάρδιας έως 09:00 & από 21:00 έως τέλος βάρδιας.

Στάση εργασίας έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για 10.00 με 14.00 και η ΕΣΗΕΑ 12.00 με 16.00.