UPDATE

Η πρωτοποριακή τσάντα από γυαλί και αέρα του οίκου Coperni είναι Μade in Greece


JTeam

5 Μαρτίου 2024

Η πρωτοποριακή τσάντα από γυαλί και αέρα του οίκου Coperni είναι Μade in Greece
IG @coperni
Η Air Swipe Bag αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη

Η τεχνολογία «κινείται» με ταχύτητα φωτός. Τα μικρά «θαύματα» καινοτομίας δεν σταματούν ποτέ να μας εντυπωσιάζουν. Κάτι παρόμοιο συνέβη και τώρα, στην Εβδομάδα Μόδας FW24 του Παρισιού, όπου ο οίκος Coperni παρουσίασε ένα πρωτοποριακό αξεσουάρ που πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τα όρια της μόδας. Ναι, πολλές φορές έχουμε εντυπωσιαστεί με τις δημιουργίες των οίκων μόδας στο PFW, αλλά αυτή η νέα τσάντα, που ονομάζεται «Air Swipe Bag», είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Η Air Swipe Bag, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη και ξεχωρίζει ως ένα καινοτόμο αξεσουάρ. Η τσάντα, είναι κατασκευασμένη από 99% αέρα και 1% γυαλί, ώστε να ζυγίζει μόλις 33 γραμμάρια. Για τη δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκε το νανοϋλικό aerogel της NASA, από πυρίτιο. Αυτό το πολύ ευαίσθητο (και μη εύθραυστο) νανοϋλικό, όπως τονίζει ο οίκος, έχει χρησιμοποιηθεί από τη NASA για τη σύλληψη αστρόσκονης. Αντέχει σε ακραία θερμότητα και πίεση 4000 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του. Η τσάντα Air Swipe είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από αυτό το νανοϋλικό διαστημικής τεχνολογίας. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Ο Δρ. Ιωάννης Μιχαλούδης, ακαδημαϊκός, εικαστικός καλλιτέχνης και ερευνητής από την Ελλάδα, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους ηγέτες στον τομέα της Τέχνης και της Επιστήμης και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενσωμάτωσης του silica aerogel στις εικαστικές τέχνες. Στο παρελθόν, ο ίδιος χρησιμοποίησε το επιστημονικό νανοϋλικό στην κοσμηματοποιία, σε συνεργασία με τον οίκο Boucheron.

Ο σχεδιασμός αυτής της τσάντας αποτελεί απόδειξη ότι η μόδα, μπορεί να μας παρουσιάσει πολλά παραπάνω από ένα απλό «αξεσουάρ». Αυτή η τολμηρή συγχώνευση της τέχνης, της επιστήμης και της βιωσιμότητας, ωθεί τη βιομηχανία σε μονοπάτια που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ και μας κάνει να αναλογιζόμαστε: Τελικά, υπάρχει κάτι που δεν είναι εφικτό;