UPDATE

Κεραυνός χτυπά αεροπλάνο στον αέρα – Το viral βίντεο από κάμερα πιλότου


JTeam

7 Μαρτίου 2024

Κεραυνός χτυπά αεροπλάνο στον αέρα – Το viral βίντεο από κάμερα πιλότου
Unsplash/ Leio McLaren
Ο κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο τύπου Boeing 777-300ER στον αέρα

Ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία κεραυνός χτυπάει αεροπλάνο στον Καναδά, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Αυτό το σπάνιο – και επικίνδυνο περιστατικό, καταγράφηκε από την κάμερα ενός εκπαιδευόμενου πιλότου.

Ο κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο τύπου Boeing 777-300ER στον αέρα, και πιο συγκεκριμένα τη στιγμή που απογειωνόταν. Το χτύπημα από τον κεραυνό επιβεβαίωσε η αεροπορική Air Canada, στην οποία άνηκε το αεροσκάφος. Ο Ίθαν Γουέστ, ο πιλότος που κατέγραψε το περιστατικό, βρισκόταν την Κυριακή κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ, παρακολουθώντας το Boeing 777-300ER την ώρα της απογείωσης.

Το αεροπλάνο, παρά το χτύπημα, συνέχισε την προγραμματισμένη πτήση του προς το Λονδίνο, ωστόσο ελέγχθηκε για τυχόν βλάβες, όταν έφτασε στον προορισμό του. Μέσα στο αεροσκάφος υπήρχαν 550 επιβάτες και το πλήρωμα. «Αυτού του τύπου τα αεροπλάνα είναι σχεδιασμένα για να δέχονται αυτού του τύπου χτυπήματα από κεραυνούς», απάντησε ο πιλότος σε όσους ανησύχησαν, όταν είδαν το βίντεο.

Το βίντεο: