UPDATE

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Απεργίες και συλλαλητήριο στην Αθήνα


JTeam

8 Μαρτίου 2024

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Απεργίες και συλλαλητήριο στην Αθήνα
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Με μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και απεργίες κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Κορυφώνονται σήμερα (08/03) οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια καθώς απόψε θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ψηφοφορία.

Στις 13:00 στα Προπύλαια, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, οργανώσεις και εκπαιδευτικοί φορείς καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ έχουν εξαγγελθεί 24ώρες απεργίες.

Το Συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, σε σχετική του ανακοίνωση, επισημαίνει πως «συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νομοσχέδιο, με την πανελλαδική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, στις 8 Μαρτίου».

«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια - δωρεάν εκπαίδευση. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές, συλλογικότητες θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά

Μάθετε περισσότερα στο reader.gr