UPDATE

Airbnb: Τα πιο εντυπωσιακά καταλύματα σε κάθε άκρη του κόσμου


Ερασμία Αρβανιτά

10 Μαρτίου 2024

Airbnb: Τα πιο εντυπωσιακά καταλύματα σε κάθε άκρη του κόσμου
Unsplash
Πολλά καταλύματα σε κάθε άκρη του κόσμου, σου υπόσχονται μια αξέχαστη συγχώνευση της άνεσης και της διασκέδασης

Καταφύγια μακριά από την αστική φασαρία, τοποθεσίες «βυθισμένες» στην ομορφιά της φύσης και instagrammable τοπία που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σου, βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη στον κόσμο και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Είτε αναζητάς να αποσυνδεθείς από τη ρουτίνα της καθημερινότητας είτε να αναζωογονηθείς και να και να κάνεις ένα διάλλειμα από τη ζωή στα αστικά κέντρα, σε αυτό το άρθρο θα βρεις μερικά «διαμάντια» που ξεπερνούν τα συνηθισμένα.

Πολλά καταλύματα σε κάθε άκρη του κόσμου, σου υπόσχονται μια αξέχαστη συγχώνευση της άνεσης και της διασκέδασης, που προκαλεί δέος. Μινιμαλιστικά καταφύγια, πολυτελείς παράδεισοι και eco-friendlly επιλογές, ανταποκρίνονται σε διάφορες προτιμήσεις και σου εξασφαλίζουν μια εμπειρία ζωής.

Παρακάτω, θα βρεις 7 εντυπωσιακά καταλύματα σε κάθε άκρη του κόσμου.

WonderINN, Νορβηγία

Κρυμμένο σε ένα απομονωμένο φυσικό καταφύγιο στο Raelingen, βρίσκεται μόλις 25 λεπτά από το κέντρο του Όσλο και έχει θέα στη φύση, προς κάθε κατεύθυνση. Το συγκεκριμένο κατάλυμα βρίσκεται εκεί όπου συναντώνται δύο από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας, γι' αυτό και τοπίο που αντικρίζεις εκεί, κυριολεκτικά, σου «κόβει την ανάσα». Εάν θέλεις να ζήσεις μια ηρεμιστική σκανδιναβική εμπειρία, καθώς και να απολαύσεις πεζοπορία, ψάρεμα, ποδηλασία, κανό και εκδρομές με σκάφος, τότε είναι αυτό που ψάχνεις.

Selva Minca, Κολομβία

Το μαγευτικό Selva Minca βρίσκεται στην «καρδιά» της ζούγκλας στην Κολομβία, 40 λεπτά από το αεροδρόμιο της Σάντα Μάρτα. Εκεί, θα απολαύσεις μια ανανεωτική και αναζωογονητική εμπειρία, καθώς και διαφορετικές δραστηριότητες. Σε αυτό το μαγευτικό κατάλυμα- «καταφύγιο» θα νιώσεις απομονωμένος από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας ωστόσο σύγχρονες ανέσεις. Πλούσια βλάστηση, καθαρός αέρας και καταπραϋντικοί ήχοι της φύσης, θα σε συντροφεύουν σε όλη την παραμονής σου.

Topas Ecolodge, Βιετνάμ

Το Topas Ecolodge είναι ένα θέρετρο που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, βουνά του Εθνικού Πάρκου Hoang Lien, μόλις 45 λεπτά έξω από τη Σάπα στο Βόρειο Βιετνάμ. Είναι η ιδανική επιλογή εάν θέλεις να έρθεις πιο κοντά στη φύση, ενώ προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για να απολαύσεις σύγχρονες ανέσεις. Είναι ένα eco-friendly κατάλυμα, με 49 ρουστίκ μπανγκαλόου. Το Topas Ecolodge είναι το μοναδικό μέρος για τη μέγιστη δυνατή ιδιωτικότητα, καθώς και την ωραιότερη θέα στα βουνά σε όλο το Βιετνάμ.

West Cawthorne, Αγγλία

Το West Cawthorne βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, στην άκρη του Εθνικού Πάρκου North York Moors και προσφέρει απίστευτη θέα στο Vale of Pickering. Τοποθετημένο στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου και γεμάτο με ποικίλη άγρια ζωή, είναι δύσκολο να φανταστείς ένα πιο ειδυλλιακό μέρος για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Riad Yasmine, Μαρόκο

Στην «καρδιά» της Μεδίνας, στο Μαρακές, το Riad Yasmine είναι ένα boutique hotel 8 υπνοδωματίων. Η φωτεινή και ήσυχη ατμόσφαιρά του, τα όμορφα χρώματα, και η αισθητική του, το καθιστούν το ιδανικό καταφύγιο για τις στιγμές που θέλεις να ηρεμήσεις, μακριά από τη φασαρία του Μαρακές. Κατά τη διαμονή σου στην «κόκκινη πόλη», το Riad Yasmine θα σου προσφέρει μια ηρεμιστική, μαροκινή εμπειρία.

Airship, Σκωτία

Πρόκειται για ένα αερόπλοιο που έχει μετατραπεί σε έξυπνη καμπίνα Airbnb στη Σκωτία, και σίγουρα είναι μαγικό. Η μοναδική δομή σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Ρόντερικ Τζέιμς, συνδυάζει την κομψότητα μαζί με industrial πινελιές και η απαράμιλλη θέα στην άγρια ομορφιά του Sound of Mull ολοκληρώνει το μαγικό σκηνικό.

Aura House, Μπαλί

Το Aura House είναι μια οικολογική κατοικία δύο υπνοδωματίων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ayung, στο Μπαλί. Στην ουσία, αποτελεί μια τριώροφη βίλα κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από τοπικό μπαμπού Asper. Βρίσκεται 30 λεπτά νότια του Ubud και επαναπροσδιορίζει την αρχιτεκτονική καινοτομία μέσω της μπαλινέζικης χειροτεχνίας. Έξω από το σπίτι, μια ιδιωτική πισίνα έχει θέα στο καταπράσινο περιβάλλον της ζούγκλας και ένα κοντινό μικρό ποτάμι δημιουργούν ένα ήσυχο μέρος για μαγευτικές εμπειρίες.