UPDATE

5 ανατριχιαστικά ντοκιμαντέρ και σειρές που πρέπει να δεις στο Netflix τώρα


JTeam

21 Μαρτίου 2024

5 ανατριχιαστικά ντοκιμαντέρ και σειρές που πρέπει να δεις στο Netflix τώρα
Τρέξε σπίτι και βάλε Netflix

Όταν πρόκειται για true crime, ξέρεις πως οι ταινίες δεν αρκούν. Θέλεις να το δεις σιγά-σιγά, να το σκέφτεσαι όλη μέρα, αν δεν προλάβεις να το τελειώσεις με τη μία και ξέρεις πως, αν είναι σωστό, είναι καλύτερο σε ντοκιμαντέρ, παρά σε «σειρά εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα». Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις και τα δυο.

Στο Netflix ήδη έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικά true crime ντοκιμαντέρ, όπως το Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard, όταν η Ρόουζ Μπλάντσαρντ αποφυλακίστηκε, ή η σοκαριστική ιστορία του American Nightmare. Παρακάτω, θα δεις νέες κυκλοφορίες και παλιά αγαπημένα που, αν δεν έχεις παρακολουθήσει, καλό είναι να ακυρώσεις τα σχέδιά σου για το βράδυ –όχι μόνο σήμερα, αλλά και όλη την εβδομάδα.

Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV

Jenny.Gr

Μία σειρά που κυκλοφόρησε στις 17 Μάρτη και σου λέει τι συνέβαινε στις αγαπημένες σου παιδικές σειρές, όταν οι κάμερες έκλειναν. Σε τέσσερα επεισόδια, βλέπεις τι περνούσαν οι (ανήλικοι) ηθοποιοί της αυτοκρατορίας που έχτισε ο ιδρυτής της Nickelodeon, Νταν Σνάιντερ. Καταλαβαίνεις τα ανάρμοστα αστεία και την υπερσεξουαλικοποίηση των παιδιών, το τοξικό περιβάλλον, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την κακοποίηση και τις άρρωστες δυναμικές μεταξύ συνεργείου, στελεχών και καλλιτεχνών.

The Watcher

Jenny.Gr

Δεν είναι ντοκιμαντέρ, είναι σειρά βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα –η μοναδική του συγκεκριμένου άρθρου. Μία οικογένεια μετακομίζει σε ένα σπίτι, και ξεκινά να λαμβάνει γράμματα από κάποιον που αυτοαποκαλείται Watcher και υποστηρίζει ότι τους παρακολουθεί. Γνωρίζει πολλά για όλους –γονείς και παιδιά. Τους προκαλεί τρόμο και, για περίπου 8 ώρες, σε κρατά καθηλωμένο μπροστά στην τηλεόραση, να αναρωτιέσαι ποιος μπορεί να είναι πίσω από όλα αυτά.

Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard

Jenny.Gr

Την ιστορία της Τζίπσι Ρόουζ Μπλάντσαρντ ίσως τη γνωρίζεις. Είναι το κοριτσάκι που η μαμά του, η οποία έπασχε από Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, έλεγε ψέματα, τόσο στο ίδιο όσο και στους άλλους, για ασθένειες από τις οποίες υπέφερε. Της χορηγούσε μέχρι και φαρμακευτικές αγωγές χωρίς λόγο, την κακοποιούσε.

Κανείς δεν γνώριζε για την Τζίπσι Ρόοζυ μέχρι που, μαζί με τον σύντροφό της, δολοφόνησαν τη μητέρα της. Και λίγο πριν αποφυλακιστεί, η συγκεκριμένη σειρά σε βοηθάς να μάθεις την αλήθεια της πρωταγωνίστριας της ιστορίας.

American Nightmare

Jenny.Gr

Είναι το Gone Girl, αλλά στην πραγματική ζωή. Το 2015, η Ντενίζ Χάσκινς κατηγορήθηκε πως έστησε την απαγωγή της. Τώρα, σε τρία επεισόδια, βλέπεις την τραυματική ιστορία της, και ότι η υπόθεση ήταν περισσότερο αμέλεια της αστυνομίας παρά κακή φάρσα της πρωταγωνίστριας.

The Keepers

Jenny.Gr

Μοναστήρι, δολοφονία, μυστήριο –τι άλλο να ζητήσεις;. Η Αδελφή Κάθι δολοφονείται το 1969 και οι μαθητές της σοκάρονται, όπως θα περίμενε κανείς. Όταν εμπλέκονται οι Αρχές και προσπαθούν να βρουν τον ένοχο, καταλαβαίνουν πως η μοναχή δεν πέθανε άδικα. Πιθανότατα εκτελέστηκε, επειδή γνώριζε ότι ο ιερέας της μονής κακοποιούσε ανηλίκους.