UPDATE

Καιρός: 30άρια και αφρικανική σκόνη σήμερα


JTeam

1 Απριλίου 2024

Καιρός: 30άρια και αφρικανική σκόνη σήμερα
Pexels
Με 30άρια και αφρικανική σκόνη ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα

Στα ύψη θα είναι η θερμοκρασία και σήμερα, καθώς ο καιρός θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι παρά άνοιξη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο υδράργυρος αναμένεται να «αγγίξει» ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ στην Αττική αναμένονται 26 βαθμοί Κελσίου.

Ίδιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και την Τρίτη, καθώς η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Διάβασε περισσότερα στο reader.gr