UPDATE

Society Uncensored: H απάντηση στην κρίση της δημοκρατίας σε μια συζήτηση στο Onassis Youtube Channel


JTeam

3 Απριλίου 2024

Society Uncensored: H απάντηση στην κρίση της δημοκρατίας σε μια συζήτηση στο Onassis Youtube Channel
Στη συζήτηση του Society Uncensored, «Πώς απαντάμε στην κρίση της δημοκρατίας;», που κάνει πρεμιέρα στο Onassis Youtube Channel, άτομα που βίωσαν τη στοχοποίηση και τη βία μιλούν ανοιχτά για τις αυταρχικές αντιδραστικές ιδέες, τα αντιδημοκρατικά φαινόμενα, τι σημαίνει ελευθερία και δημοκρατία σήμερα

«Πώς κάποιος άνθρωπος μπορεί να τρέφει τόσο μίσος για τους άλλους γύρω του; Για μένα είναι αδιανόητο». Πόσο δημοκρατική κοινωνία είμαστε; Η δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά αφορά τον άνθρωπο και την κοινωνία, στηρίζεται πάνω σε έννοιες όπως η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη. Σε μια περίοδο που τα αντιδημοκρατικά φαινόμενα πληθαίνουν και οι εκφάνσεις της μισαλλοδοξίας πολλαπλασιάζονται, τίθενται καίρια ερωτήματα για τη λειτουργία της δημοκρατίας σήμερα και το πόσο ελεύθερα νομιμοποιείται να εκφράζεται ο φασισμός.

Στη συζήτηση του Society Uncensored, με τίτλο «Πώς απαντάμε στην κρίση της δημοκρατίας»; άτομα που βίωσαν τη στοχοποίηση και τη βία αλλά με τη δράση τους και τη στάση τους έδειξαν ότι μπορεί ο φόβος να γίνει δύναμη, μιλούν ανοιχτά για τις αυταρχικές αντιδραστικές ιδέες, τα αντιδημοκρατικά φαινόμενα, τι σημαίνει ελευθερία και δημοκρατία σήμερα, πώς βιώνουμε την κρίση της δημοκρατίας. Οι θεατές έγιναν ενεργό μέρος της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2023 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης και παρουσιάζεται στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube από τις 8 Απριλίου 2024.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr