UPDATE

4 πράγματα που οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δεν ξοδεύουν ποτέ τα χρήματά τους


JTeam

29 Μαΐου 2024

4 πράγματα που οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δεν ξοδεύουν ποτέ τα χρήματά τους
Freepik
Το 3 και το 4 η αλήθεια είναι πως μας εντυπωσίασαν

Έχεις φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου εκατομμυριούχο; Αν (λέμε αν) ναι, μπορείς να σκεφτείς σε τι δεν θα ξόδευες ποτέ τα εκατομμύριά σου; Ξέρουμε, η απάντηση είναι δύσκολη, όμως όσοι είναι πραγματικά εκατομμυριούχοι και, μάλιστα, αυτοδημιούργητοι, θα σε βγάλουν από αυτή τη θέση, εξηγώντας σου αναλυτικά που και για ποιον λόγο δεν θα ξόδευαν ποτέ τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με ένα γκάλοπ που έγινε στο εξωτερικό, στο οποίο συμμετείχαν πέντε αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, υπάρχουν τέσσερα πράγματα, στα οποία οι πάμπλουτοι άνθρωποι δεν θα έδιναν ποτέ πολλά χρήματα - ή χρήματα γενικά - διότι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα ανούσιο έξοδο. Ναι, ναι αυτή η σκέψη περνάει και από το δικό τους μυαλό. Ποια είναι αυτά; Διάβασε τη λίστα παρακάτω.

Jenny.Gr
Freepik

Οι εκατομμυριούχοι δεν κάνουν αυτά τα έξοδα

1.Σε fast fashion

Οι εκατομμυριούχοι έχουν συγκεκριμένα ρούχα στην γκαρνταρόμπα τους και αποφεύγουν να αγοράζουν συνεχώς καινούργια, διότι σκέφτονται ότι με αυτόν τον τρόπο θα χάνουν πολύτιμο χρόνο καθημερινά μέχρι να βρουν τι θα φορέσουν. Έχεις σκεφτεί ποτέ, γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - ο ιδρυτής του Facebook - φοράει συνεχώς το ίδιο γκρι μπλουζάκι; Προφανώς, δεν είναι ότι δεν έχει δεύτερο, απλώς έχει επιλέξει να αγοράσει πολλά ίδια μπλουζάκια, ώστε να μην σπαταλάει σκέψη, ενέργεια και χρόνο σε ένα τόσο δευτερεύον θέμα για εκείνον, όπως είναι το ντύσιμο. Συνεπώς, τα λίγα και ποιοτικά ρούχα είναι αυτά που χρειάζονται.

2.Ακριβό αλκοόλ

Αν νομίζεις, ότι ένας εκατομμυριούχος θα πάει στο αγαπημένο του εστιατόριο και θα αγοράσει το ακριβότερο μπουκάλι κρασί, είσαι γελασμένη. Όχι μόνο δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά θα επιλέξει το οικονομικό κρασί που πίνουμε όλοι και του αρέσει, διότι θεωρεί πως δεν αξίζει να χαλάς χρήματα σε τέτοια πράγματα. Ακόμα και οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι αποφεύγουν τις σπατάλες - τουλάχιστον ότι θεωρούν εκείνοι σπατάλη.

3.Αθλητισμός

Γιατί να πάω στο ακριβότερο γυμναστήριο που υπάρχει στην πόλη, ενώ μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά και σε ένα οικονομικότερο; Αυτή είναι μια σκέψη που ενδεχομένως να κάναμε εγώ και εσύ. Την ίδια σκέψη, όμως, κάνουν και οι εκατομμυριούχοι που συμμετείχαν στην έρευνα, εξηγώντας πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δώσουν πολλά χρήματα για κάτι που μπορούν να έχουν με λιγότερα. Το ίδιο ισχύει και για τα αθλητικά ρούχα. Κανένας δεν θα επέλεγε πολυτελή brands για τα ρούχα του γυμναστηρίου, τα οποία φοράμε πολύ συχνά και ταλαιπωρούνται.

4.Αποφεύγουν τις νυχτερινές εξόδους

Αν πίστευες ότι οι εκατομμυριούχοι απολαμβάνουν το δείπνο τους κάθε βράδυ και σε διαφορετικό εστιατόριο, κάνεις λάθος. Οι βόλτες που επιλέγουν να κάνουν είναι περιορισμένες, αφού στο σπίτι τους υπάρχει άνθρωπος που πληρώνεται για να μαγειρεύει, συνεπώς μπορούν να φάνε ό,τι τραβάει η όρεξή τους, χωρίς να δώσουν μια περιουσία στα ακριβά εστιατόρια. Όταν, λοιπόν, δέχονται μια πρόταση για φαγητό ή ποτό από κάποιον φίλο, συχνά τον προσκαλούν στο σπίτι τους.