UPDATE

Η ιστορία του χρυσού Ελ Κααμπί - Από την οικοδομή, στον σεισμό που τον «διέλυσε» και την κορυφή της Ευρώπης


JTeam

30 Μαΐου 2024

Η ιστορία του χρυσού Ελ Κααμπί - Από την οικοδομή, στον σεισμό που τον «διέλυσε» και την κορυφή της Ευρώπης
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Ποιος είναι ο χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού. Η ιστορία του Ελ Κααμπί.

«Έχουμε φέρει μερικές αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί»· ο Βιτζέντζο Ιταλιανό, προπονητής της Φιορεντίνα, περιέγραψε γλαφυρά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να σταματήσει τον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού πριν τον τελικό του Conference League. Μάταια.

Είμαστε στο 115ο λεπτό, οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν μείνει χωρίς νύχια από το άγχος τους όταν βλέπουν τον Ντοντό, δεξί μπακ της Φιορεντίνα, να κυνηγάει ακόμη μία επίθεση για τους «βιόλα». Ο Κίνι διώχνει την μπάλα, καταλήγει στον Ελ Κααμπί που την ανοίγει αριστερά στον Όρτα, η σέντρα με το εξωτερικό καταλήγει στο κεφάλι του Μαροκινού στράικερ, γκολ, θρίαμβος και όλη η Ελλάδα «φλέγεται».

Jenny.Gr
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Μία απλή αντεπίθεση ήταν αρκετή για να σπάσει την άμυνα της Φιορεντίνα, που είχε πέσει ολόκληρη πάνω στον Ελ Κααμπί. Ωστόσο, ο δαιμόνιος παίκτης του Ολυμπιακού κατάφερε να «τρυπήσει» και με το 11ο του γκολ σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης να ξεπεράσει σε τέρματα μερικά από τα μεγαλύτερα «τέρατα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Καρίμ Μπενζεμά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr