WELL BEING

5 απλά tips για να γίνεις πιο ευτυχισμένη στην καθημερινότητά σου


JTeam

30 Ιουνίου 2024

5 απλά tips για να γίνεις πιο ευτυχισμένη στην καθημερινότητά σου
Freepik
Αρκούν πέντε αλλαγές στην καθημερινότητά σου, για να έρθει (και να μείνει) το χαμόγελο στα χείλη σου

Όλοι θέλουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Προσπαθούμε, όμως γι’ αυτό; Δεν είναι λίγα τα στοιχεία που φανερώνουν πως όχι. Η καθημερινή τριβή, η υπερβολική σκέψη, το άγχος και η πίεση στη δουλειά μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική υγεία μας, στερώντας κατ’ επέκταση την προσωπική ευτυχία μας.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η αλλαγή που θέλεις να δεις στη ζωή σου, θα τη δεις αν και μόνο αν το αποφασίσεις η ίδια. Οι μικρές αλλαγές είναι που φέρνουν τα ομορφότερα αποτελέσματα στη ζωή μας. Αν, λοιπόν, δεν είσαι ευχαριστημένη με την καθημερινότητά σου, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να φέρεις ξανά τη χαρά στη ζωή σου.

Αρκεί η θέληση, λίγη προσπάθεια και πειθαρχία για να πετύχεις τον στόχο σου.

5 συνήθειες που θα φέρουν ξανά τη χαρά στη ζωή σου

1.Διασκέδασε κάθε μικρή νίκη σου

Κάθε ημέρα είναι διαφορετική και κάθε ημέρα αποτελείται από όμορφες και δύσκολες στιγμές. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε οι άνθρωποι είναι ότι χαιρόμαστε μόνο με μεγάλα και ξεχωριστά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας, αφήνοντας την καθημερινότητά μας να κυλάει. Κάθε μικρή στιγμή έχει το δικό της νόημα και πρέπει να την απολαμβάνουμε.

Από τον μισάωρο ύπνο, μέχρι τη συνάντηση με ένα φίλο και την επιτυχία στη δουλειά, όλα έχουν το δικό τους μοναδικό νόημα. Η χαρά του να πετυχαίνεις έναν τεράστιο στόχο είναι ασύγκριτη, γιατί, όμως, να μην δώσεις την πρέπουσα σημασία στο κάθε σκαλί που ανέβηκες μέχρι να φτάσεις ως εκεί;

Jenny.Gr
Freepik

2.Κάνε detox από τα social media

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κι όσο περνούν τα χρόνια τόσο μειώνεται το ηλικιακό όριο των χρηστών. Κανείς δεν είπε να διαγράψεις τους λογαριασμούς σου και να σβήσεις τις εφαρμογές από το κινητό σου. Όχι. Μπορείς να περιορίσεις απλώς τη χρήση τους. Θέσε έναν όριο στον εαυτό σου και προσπάθησε να μείνεις πιστή σε αυτό. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες θα συνειδητοποιήσεις πόσο χρόνο έχανες «χαμένη» στο κινητό σου, ενώ θα μπορούσες να καταπιαστείς με άλλα πράγματα που θα σου έδιναν χαρά.

3.Θέσε στόχους και φτιάξε πρόγραμμα

Μπορεί αυτή η συμβουλή να σε αγχώνει, όμως στο τέλος της ημέρας θα καταλάβεις πόσο βοηθητική μπορεί να είναι. Άρχισε να σημειώνεις τις επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις σου με σειρά προτεραιότητας, ώστε πάντα να έχεις ένα πλάνο για την κάθε ημέρα σου.

4.Περπάτα κάθε ημέρα για 15 λεπτά

Το περπάτημα βοηθάει στη σωματική και ψυχική υγεία μας. Μπορεί ο χρόνος σου να είναι περιορισμένος, όμως 15 λεπτά μπορείς να τα διαθέσεις για μια σύντομη βόλτα στη γειτονιά σου. Ο φρέσκος αέρας και η άσκηση θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς από την ένταση της δουλειάς, επαναφέροντας το χαμόγελο στα χείλη σου.

5.Κάνε εκκαθάριση

Η εκκαθάριση γνωστή και ως declutter είναι μια διαδικασία που όλοι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να απαλλαγούμε από πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε και πιάνουν χώρο στο σπίτι και τη ζωή μας. Σύμφωνα με έρευνες, όσα περισσότερα αντικείμενα/ ρούχα υπάρχουν στο σπίτι/ ντουλάπα μας τόσο περισσότερο στρες έχουμε στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να μειώνεται το επίπεδο της χαράς μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.