HOME SWEET HOME

Ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι: 5 ψηλά φυτά για να μη σε βλέπει κανείς


JTeam

29 Ιουνίου 2024

Ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι: 5 ψηλά φυτά για να μη σε βλέπει κανείς
Unsplash/Spacejoy
Με αυτά τα φυτά, θα αποφύγεις κάθε βλέμμα από τους περίεργους γείτονες

Κακά τα ψέματα. Το μπαλκόνι ή η βεράντα σε ένα σπίτι – ακόμα και ο κήπος, είναι πολλές φορές εκτεθειμένα και «ανοιχτά» σε πολλούς περαστικούς. Αρκετά ενοχλητικό, θα έλεγε κάποιος. Εξάλλου, η ιδιωτικότητα και η απομόνωση είναι πάντα όσα αναζητάς στο σπίτι σου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του.

Κι ενώ, όταν αναρωτιέσαι πώς θα διαμορφώσεις το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου για να αποφύγεις τα περίεργα βλέμματα των περαστικών ή των γειτόνων, η πρώτη σου σκέψη μπορεί να είναι η τοποθέτηση ενός φράχτη, έχεις σκεφτεί ποια είναι τα καλύτερα φυτά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σου; Η τοποθέτηση ψηλών φυτών, όχι μόνο θα προστατεύσει τον εξωτερικό σου χώρο, αλλά θα δώσει και ένα extra summer vibe στο σπίτι σου.

Ευτυχώς, οι επιλογές είναι πολλές και εμείς σου παρουσιάζουμε 5 φυτά για να μεταμορφώσεις τον εξωτερικό σου χώρο σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο.

Μπαμπού

Η δημιουργία ενός ιδιωτικού υπαίθριου χώρου με φυτά, είναι μια υπέροχη ιδέα και το μπαμπού είναι ένα εξαιρετικό φυσικό παραβάν. Μπορεί να μεγαλώσει αρκετά, ακόμα και σε μία εβδομάδα, πάντα στις ιδανικές συνθήκες. Για τη μέγιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής σου, τοποθέτησε μερικά καλάμια μπαμπού σε γλάστρες. Απευθείας θα φέρεις και μια τροπική νότα στον εξωτερικό χώρο σου.

Ορτανσίες

Αυτό το φυτό, τα έχει όλα: είναι όμορφο, είναι εύκολο στη φροντίδα και θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο ιδιωτικό τον εξωτερικό σου χώρο. Οι ορτανσίες, χάρη στα έντονα χρωματιστά άνθη τους, όπως το ροζ, το μπλε, το μοβ και το λευκό, θα χαρίσουν και μια πολύχρωμη νότα στον κήπο ή το μπαλκόνι σου. Η βέλτιστη εποχή για να τις φυτέψεις, είναι η άνοιξη, ενώ η περίοδος ανθοφορίας τους εκτείνεται από την άνοιξη και το καλοκαίρι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Φωτίνια

Αυτός ο υπέροχος θάμνος με το κόκκινο φύλλωμα, εκτός από εντυπωσιακός, θα σου χαρίσει και πλήρη ιδιωτικότητα. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τρία ή τέσσερα μέτρα σε ύψος, είναι ένα ανθεκτικό φυτό και η ιδανική λύση για το μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Η φωτίνια, εκτός από τα υπέροχα φύλλα της, την άνοιξη εμφανίζει και τα λουλούδια της, μερικά λευκά άνθη που αναπτύσσονται σε συστάδες.

Τούγια

H τούγια, είναι ο ιδανικός φράχτης για το μπαλκόνι σου. Με το πλούσιο φύλλωμά της σε έντονο πράσινο χρώμα είναι ένας υπέροχος θάμνος που εκτός από «προστασία» θα δώσει και μια αίσθηση δροσιάς στο μπαλκόνι σου. Το ύψος της, συνήθως ξεπερνά τα 12 μέτρα όποτε, όπως καταλαβαίνεις, η ανάπτυξη της είναι τέτοια σε βοηθάει από κάθε άποψη.

Πικροδάφνη

Η πικροδάφνη είναι ένας ανθεκτικός θάμνος, που εκτός από πολλά λουλούδια, θα σου χαρίσει και «προστασία» από τα ανεπιθύμητα βλέμματα. Είναι γρήγορο στην ανάπτυξη, μεγαλώνει σε κάθε έδαφος και μπορεί αν ευδοκιμήσει τόσο σε ηλιόλουστες όσο και σε ημισκιερές τοποθεσίες. Είτε στον κήπο είτε στη βεράντα σου, η πικροδάφνη θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.